Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καισαρική: 8 πράγματα για τα οποία οι γυναίκες δεν μιλάνε




Η καισαρική τομή είναι κάτι για το οποίο οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να μιλάνε επειδή συνήθως δεν την επιλέγουν αλλά προκύπτει γιατί κάτι προφανώς δεν πήγε καλά.

Αν το γνωρίζετε εκ των προτέρων, ότι θα γεννήσετε με καισαρική καλό είναι να προετοιμαστείτε για την χειρουργική εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες «εκπλήξεις» τις οποίες αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά την έξοδό τους από το χειρουργείο. Εσείς ποια βιώσατε;

Καθετήρας
Παρόλο που ο γιατρός ενθαρρύνει τις νέες μαμάδες να σηκωθούν και να περπατήσουν όσο το δυνατόν συντομότερο, το περπάτημα γίνεται μια περίπλοκη διαδικασία εξαιτίας του καθετήρα που διατηρείται την πρώτη ημέρα της παραμονής στο μαιευτήριο.

Το σημάδι της τομής 
Ακόμη και χρόνια μετά την γέννα, πολλές μαμάδες παρατηρούν ένα μικρό σημάδι στο δέρμα τους το οποίο άφησε η καισαρική τομή. Είναι όμως ένα από τα σημάδια τους που αγαπούν επειδή τους θυμίζει αυτό το υπέροχο δώρο, που δεν είναι άλλο από την μητρότητα.

Ορός
Πολλές μαμάδες εκπλήσσονται από το γεγονός ότι τους χορηγείται ορός κατά τη διαδικασία της ανάκαμψης από το χειρουργείο.

Πρώτη κίνηση του εντέρου
Ανεξάρτητα από το τι λένε οι άνθρωποι, ποτέ κανείς δεν είναι έτοιμος για τον πόνο που προκαλείται και το φόβο που έρχεται με την εν λόγω πρώτη κίνηση του εντέρου μετά τον τοκετό.

Περπάτημα
Δεδομένου ότι η καισαρική τομή είναι μια σημαντική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια γυναίκα μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και να πάει για ένα σύντομο περίπατο μέσα σε λίγες ώρες από τη διαδικασία.

Επώδυνο σεξ
Είτε γεννήσετε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή, η πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ θα είναι μια οδυνηρή εμπειρία, πόσο μάλλον αν προηγήθηκε κάποια επέμβαση.

Τρέμουλο
Λίγες ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, καθώς το σώμα αποβάλλει την αναισθησία και ηρεμεί από τη διαδικασία, πολλές γυναίκες έχουν ανεξέλεγκτο
τρέμουλο.

Αιμορραγία
Όπως και με τον φυσιολογικό τοκετό, έτσι και με την καισαρική μπορεί να παρατηρήσετε αιμορραγία για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες μετά τον τοκετό.
Popsugar

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αυτά είναι τα 4 μηνύματα που μας στέλνουν οι βουλωμένες αρτηρίες

Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων, αν και επιμένουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη μέθοδος…. Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες. Στυτική δυσλειτουργία Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων. Φαλάκρα Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρε

Ρινικοί πολύποδες - συμπτώματα και θεραπεία

Οι   ρινικοί πολύποδες είναι κοινοί, καλοήθεις σχηματισμοί σε σχήμα σταγόνας, που αναπτύσσονται στη μύτη ή τα ιγμόρεια, συνήθως γύρω από την περιοχή όπου τα ιγμόρεια ανοίγουν στη ρινική κοιλότητα. Οι ώριμοι ρινικοί πολύποδες μοιάζουν σαν ρόγες σταφυλιού με φλούδα χωρίς κουκούτσι. Συχνά συνδέονται με αλλεργίες ή άσθμα και ιδιαίτερα όταν είναι μικροί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, ενώ δεν απαιτούν ούτε θεραπεία. Ομως, όταν είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να μπλοκάρουν την φυσιολογική δίοδο αέρα από τα ιγμόρεια. Οταν στα ιγμόρεια συσσωρευτεί πάρα πολλή βλέννα, αυτή μπορεί να μολυνθεί σχηματίζοντας ένα παχύ αποχρωματισμένο στρώμα στη μύτη και το λαιμό που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους με ρινικούς πολύποδες. Οι ρινικοί πολύποδες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους πολύποδες που σχηματίζονται στο παχύ έντερο ή στην ουροδόχο κύστη. Σε αντίθεση με αυτούς τους τύπους του πολύποδα, είναι σπάνια κακοήθεις. Συνήθως, θεωρείται ότι προκαλούνται είτε από χρόνια φλεγμονή, είτε από την τάση

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ