Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής στον ΑΝΤ1

 


Η Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής έστειλε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 την παρακάτω επιστολή-διαμαρτυρίας:
"Σήμερα η Ένωσή μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, γιατί στην πρωινή εκπομπή της 10/2/2015, σε συνομιλία που είχε ο κ. Γ. Παπαδάκης με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, ισχυρίστηκε αναλήθειες για τα εμβόλια και προσέβαλε με βάναυσο και ειδεχθή τρόπο του Παιδιάτρους, κατηγορώντας τους ότι τα παίρνουν με την συνταγογράφηση εμβολίων.

Κα Άννυ Ζιώγα αρχισυντάκτρια
Τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1
Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.), είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο των Παιδιάτρων οι οποίοι δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Δραστηριότητα της Ένωσης εκτός των άλλων είναι και η προάσπιση της φήμης, υπόληψης και συμφερόντων των Παιδιάτρων έναντι κάθε δυσφημιστικής ανακοίνωσης ή σχολίου. Ακόμα δε περισσότερο, ως κοινωνική δράση της Ένωσης, αποτελεί η φροντίδα της υγείας του παιδικού πληθυσμού και η διασφάλιση κάθε απαραίτητου στοιχείου της παιδικής μέριμνας, ακόμα και με την εθελοντική προσφορά των μελών μας.

Εδώ και μερικές ημέρες γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων των μελών μας, τα οποία θεωρούν ότι βλάφθηκε η επαγγελματική και επιστημονική τους υπόσταση και φερεγγυότητα από την πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου του σταθμού σας κου Γ. Παπαδάκη, στην επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Ξάνθο την 10/2/2015. Μας έστειλαν δε απομαγνητοφώνηση του σημείου της επικοινωνίας, που θεωρούν ότι τους προσέβαλε ως επαγγελματική τάξη, και το οποίο έχει ως ακολούθως:

«Μια και μιλάμε για το φάρμακο και την δημόσια υγεία, και σε προκατόχους σας είχαμε βάλει ένα ερώτημα, το βάζουμε και σε σας. Σε όποιο Παιδίατρο και να πάει (το ξέρω και από τα παιδιά μου και το εγγόνι μου) για το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο ή την μηνιγγίτιδα, τους λέτε για παράδειγμα ότι τα νέας γενιάς εμβόλια είναι τα καλά, αυτά θα κάνετε στο παιδί σας. Το ξέρετε και εσείς αυτό. Αυτό, δεν το καλύπτει το δημόσιο, λέει όχι κύριε το παλιό σου δίνουμε μόνο. Με αποτέλεσμα για τον πνευμονιόκοκκο πρέπει να κάνει δύο δόσεις και κοστίζει 100 ευρώ η δόση. Για την μηνιγγίτιδα τρεις δόσεις, και στοιχίζει 110 ευρώ η δόση. Τι να κάνουν οι γονείς τώρα;
Ή θα πρέπει να βγάλετε μια ανακοίνωση και να λέτε ότι οι γιατροί τα παίρνουν απ’ τις εταιρείες και ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτό ή να το καλύπτουν τα ταμεία. Ένα από τα δύο.»
Πέραν όμως πάσης αμφιβολίας οι γιατροί δεν τα παίρνουν από τις εταιρείες συνταγογραφώντας εμβόλια, και πρωτίστως εκλαμβάνουν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα, σεβόμενοι την αποστολή τους αλλά κυρίως τους μικρούς ασθενείς που διαχειρίζονται. Αποτελεί λοιπόν η πιο πάνω έκφραση απρόκλητη προσβολή του κλάδου μας, προσβολή μας ενώπιον του κου Υπουργού και του κοινού που παρακολουθούσε. Εφόσον βέβαια γνωρίζετε κάποιον συγκεκριμένο ιατρό, όπως ίσως αυτόν που ο κος Παπαδάκης επισκέπτεται για τα παιδιά και το εγγόνι του και τον οποίο αγνοούμε ποιος είναι, οφείλετε να τον καταδείξετε ονομαστικά ενώπιον των δικαστικών αρχών προκειμένου εξεταστεί η συμπεριφορά του, αλλά και σε εμάς, για περαιτέρω πειθαρχικό έλεγχο των πράξεών του.
Πέραν αυτού όμως η ζημία που προκαλείται είναι πολλαπλή, καθώς εκτός της δυσφήμισης που υφιστάμεθα ως κλάδος, αποπροσανατολίζεται πλήρως η ελληνική οικογένεια, προκαλώντας σύγχυση για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα των εμβολίων, σε μια εποχή μάλιστα που το συγκεκριμένο θέμα δέχεται πολλαπλές παρεμβάσεις.

Επί του θέματος οφείλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά τα εξής:
1/ Δεν υπάρχουν (α) παλιά και κατ’ επέκταση κακά ή λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια και (β) νέα που είναι καλά και πιο αποτελεσματικά.
2/ Όλα τα εμβόλια που γίνονται σήμερα είναι σύγχρονα, πλήρως ελεγμένα για την αποτελεσματικότητά τους και τα ίδια εμβόλια γίνονται σε όλα τα παιδιά.
3/ Τα εμβόλια σήμερα γίνονται από τους παιδιάτρους σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και κανένας Παιδίατρος δεν κάνει δικής του επιλογής εμβολιασμούς.
4/ Δεν υπάρχουν γενόσημα εμβόλια.
5/ Αν σήμερα υπάρξει κάποιο παιδί που δεν έχει εμβολιαστεί, αυτό δεν οφείλεται σε έλλειμμα της πολιτείας ούτε επειδή τα παίρνουν οι Παιδίατροι.
6/ Όλα τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών χορηγούνται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
7/ Ο πνευμονιόκοκκος περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας.
8/ Για τη μηνιγγίτιδα υπάρχουν δύο εμβόλια εκ των οποίων το ένα (για τον τύπο C) γίνεται εδώ και χρόνια και περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, ενώ το δεύτερο (για τον τύπο Β) το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο πρόγραμμα.
9/ Τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών είναι υποχρεωτικά.
10/ Όλοι οι Παιδίατροι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο στην περίπτωση ιδιαίτερων ιατρικών λόγων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλετε να καλέσετε στην εκπομπή σας τον Πρόεδρο της Ένωσης, προκειμένου αφενός να ανακληθούν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί ότι τα παίρνουμε, με την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά κυρίως να αποκατασταθεί το κύρος των Παιδιάτρων όταν συστήνουν στους γονείς τους απαραίτητους εμβολιασμούς, εν ολίγοις να αρθούν οι φόβοι και ανησυχίες του πληθυσμού για το θέμα του εμβολιασμού. Εξάλλου ουδέποτε αρνηθήκαμε να συνδράμουμε σε κάποιο ενημερωτικό μέσο προκειμένου να αποσαφηνίσουμε οποιοδήποτε θέμα της αρμοδιότητάς μας.

Πέραν όμως των ανωτέρω, θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι ανεύθυνες αναφορές από τον οποιοδήποτε για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο είναι αυτό των εμβολιασμών, θέτει σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια που γίνεται από το αρμόδιο Υπουργείο, μηδενίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη των παθήσεων. Η ζημία που προκαλείται από την έστω ελάχιστη αναφορά από χείλη ασχέτων με το θέμα είναι ανυπολόγιστη.
Για περαιτέρω επικοινωνία μπορείτε να απευθύνεστε στο δικηγόρο της Ένωσής μας κο Αθανάσιο Αλεξόπουλο, τηλ. 210/5236667 και 6932321945, e-mail: alexopoulo@yahoo.gr.
Αθήνα 14/2/2015
 Ο Πρόεδρος
 Κων. Νταλούκας       
Ο Γραμματέας                 
Δημήτριος Φούσκας
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα 11528
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη
Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797
Email: enosi.elpaidatt@gmail.com
Email Επιστημονικής Επιτροπής:epep@eelpaidatt.gr
www.padiatroi-attikis.gr"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Αυτά είναι τα 4 μηνύματα που μας στέλνουν οι βουλωμένες αρτηρίες

Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων, αν και επιμένουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη μέθοδος…. Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες. Στυτική δυσλειτουργία Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων. Φαλάκρα Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρε

Βαρθολίνειος κύστη

Oι βαρθολίνειοι αδένες βρίσκονται δεξιά και αριστερά, στην είσοδο του κόλπου, μέσα στα μεγάλα χείλη των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η λειτουργία τους είναι να εκκρίνουν ένα βλεννώδες υγρό για την ύγρανση της περιοχής. ιδιαίτερα κατά την ώρα της σεξουαλικής επαφής. · Το απόστημα του βαρθολινείου αδένα είναι η συγκέντρωση πύου, μέσα στον αδένα, που προκαλεί οίδημα (πρήξιμο), πόνο, κάψιμο και ερυθρότητα, Η πίεση, που ασκείται στον κόλπο και γενικά στην περιοχή, μπορεί να προκαλέσει βασανιστικό πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, στο περπάτημα και στο κάθισμα της γυναίκας. Το απόστημα δημιουργείται, όταν ο πόρος (το σωληνάκι) του αδένα φράξει. Τότε το έκκριμα του αδένα δεν παροχετεύεται και μπορεί να μολυνθεί και να μετατραπεί σε απόστημα. Το έκκριμα μπορεί να παραμείνει αρκετό καιρό μέσα στον αδένα, προτού να μετατραπεί σε απόστημα. Συχνά το απόστημα αναπτύσεται γρήγορα κατά τη διάρκεια λίγων ημερών. Η δι