Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν ο Νομπελίστας James Watson επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πατρών

Μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση, ξεκίνησε αναφορικά με την ανακοίνωση δημοπράτησης, για ερευνητικούς σκοπούς και υποστήριξη Πανεπιστημίων, του Βραβείου Nobel του James D. Watson και των ιστορικών χειρόγραφων εγγράφων της ομιλίας του στην τελετή Απονομής του Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, το 1962.
Στην ανακοίνωση της δημοπράτησης αναφέρεται πως "η έρευνα του Watson ήταν εφάμιλλη με του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Αϊνστάϊν, και η ανυποχώρητη επιμονή και αναζήτησή του για γνώση, τον οδήγησε σε ανακαλύψεις που άλλαξαν για πάντα την ανθρώπινη ιστορία".
Ο Κορυφαίος Ερευνητής, όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Ματσούκας Καθηγητής Χημείας Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», 1997-2013, έχει επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στο 12ο Συνέδριο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων", στις 12-15 Απριλίου 2011, με θέμα ομιλίας του: "Η Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA" ("Discovering the Double Helix of DNA"). Στην ομιλία του για την κοσμογονική ανακάλυψη παρευρέθησαν πάνω από 2.500 ακροατές από όλη την Ελλάδα.
Η ιστορική επίσκεψη του James Watson στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα αποτυπωθεί σε Ειδική Έκδοση προς τιμήν του, που θα περιέχει ανέκδοτο υλικό της επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο. Η Έκδοση θα αποτελέσει κληρονομιά για την ιστορία της πόλης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Το υλικό της επικοινωνίας του ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» με τον κορυφαίο Ερευνητή, από την ημέρα της πρόσκλησης που του απευθύναμε στις 29 Ιουλίου 2010, μέχρι και σήμερα, θα είναι στη διάθεση του Πανεπιστημίου, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο James Watson είναι φιλέλληνας και με επιστολή του, στις 15 Ιουνίου 2012, προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και την Ευρωπαϊκή Ηγεσία, υποστήριξε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελλάδα.
Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» και το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι πολύ υπερήφανα για την πρόσκληση και την ιστορική επίσκεψη του Κορυφαίου Ερευνητή του αιώνα μας στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη μας. Το Τμήμα Ιατρικής αναγόρευσε τον James Watson σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής και του Πανεπιστημίου. Ο James Watson, καταλήγει ο καθηγητής Ματσούκας, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και τον ενθουσιασμό του για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...