Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελληνικό αντιβιοτικό «κατακτά» την Κίνα

Ελληνικό αντιβιοτικό «κατακτά» την Κίνα


Η Κίνα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ- Το συγκεκριμένο αντιβιοτικό θεωρείται «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων που προκαλούνται από σταφυλόκοκκους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία δύο μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών της χώρας, της εταιρίας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly και της ΒΙΑΝΕΞ για την παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης της Lilly με προορισμό την εξαγωγή στην Κίνα. Η πρώτη παρτίδα των φιαλιδίων παραδόθηκε στην έδρα της Lilly στη Σαγκάη. Η συμφωνία που είχε υπογραφεί πριν από 16 μήνες προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εξαχθούν 2 εκατ. φιαλίδια, και με συνεχή αύξηση του όγκου των εξαγωγών - 6 εκατ. φιαλίδια το επόμενο έτος και τελικό στόχο 10 εκατ. φιαλίδια από το 2019.

Η ανακοίνωση της παράδοσης της πρώτης παρτίδας αντιβιοτικών στην Κίνα, έγινε την Τετάρτη από τις διοικήσεις των δύο εταιριών στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας αλλά και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Από τα γραφεία της Lilly στη Σαγκάη, ευρισκόμενος σε απευθείας σύνδεση, ο επικεφαλής της τοπικής Lilly κ. R. Parsons, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η Κίνα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ καθώς και ότι το συγκεκριμένο αντιβιοτικό θεωρείται «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων που προκαλούνται από σταφυλόκοκκους.

Την ενεργή υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη στις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα μετέφερε ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη Δρ Ευάγγελος Καλπίδης, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία των δύο εταιριών μαρτυρά την υψηλού βαθμού αξιοπιστία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, διεθνώς.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο υπουργός Υγείας κ. Μ. Βορίδης, χαρακτήρισε την υλοποίηση της συμφωνίας ως ξεχωριστή στιγμή στην πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και κάλεσε τους φαρμακοβιομήχανους να ακολουθήσουν τον δρόμο που άνοιξαν οι δύο εταιρίες. Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης σημείωσε πως η Κίνα αποτελεί αγορά - στόχο, όπως είχε υποδηλώσει και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού με πολυπληθή εμπορική αποστολή.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly και του φαρμακευτικού φόρουμ EPhForT του ΕΒΕΑ, κ. Διονύσης Φιλιώτης, σημείωσε πως το φαρμακευτικό φόρουμ προωθεί καινοτόμες, με εξαγωγικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα και μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη χώρα, όπως η προώθηση της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η προώθηση της παραγωγής φαρμάκων μεγάλων φαρμακευτικών οίκων σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για εξαγωγή στις διεθνείς αγορές . Πρόσθεσε πως η συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ ξεπερνά τα 30 χρόνια και πως την τελευταία διετία, χρειάστηκε πολλή δουλειά για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής.

Από την πλευρά της ΒΙΑΝΕΞ, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισήμανε πως πρόκειται για ένα πρωτότυπο αναπτυξιακό - εξαγωγικό μοντέλο, για το οποίο η εταιρία επενδύει 11 εκατ. ευρώ. Ήδη απασχολούνται για αυτό το project 20 νέα εξειδικευμένα στελέχη που στα επόμενα χρόνια θα διπλασιαστούν.

protothema

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

10 συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των ωοθηκών, που κάθε γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: Την ηλικία Τη κληρονομικότητα Τη χρήση αντισυλληπτικών Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή. Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι: 1. Συχνοί κοιλόπονοι 2. Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι 3. Ασταθή έμμηνος ρύση Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55. 4. Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο 5. Παράξενο αίσθημα κορεσμού Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα το

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε