Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 υπέροχα ροφήματα για να κόψετε τα αναψυκτικά



Επειδή η κατανάλωση αναψυκτικών έχει συσχετιστεί με τόσες πολλές παθήσεις, γιατί να μην δοκιμάσουμε κάτι πιο φυσικό;

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν συνδέσει την κατανάλωση αναψυκτικών με αρκετές παθήσεις, από διαβήτη τύπου 2, μέχρι και καρδιοπάθεια. Ακόμα και οι light εκδοχές τους θεωρούνται επικίνδυνες, καθώς περιέχουν ουσίες που πιθανόν μπορεί να μας βλάψουν. Από την άλλη μεριά, μπορούμε όλοι να παραδεχτούμε ότι τα αναψυκτικά έχουν ωραία γεύση, και πως είναι ιδιαίτερα απολαυστικά αν χρειαζόμαστε κάτι δροσερό…

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε να προτείνουμε τις εξής, 100% φυσικές, εναλλακτικές…
Δίνουμε τέλεια γεύση στο νερό μας με φρούτα
Είναι πολύ εύκολο να βρούμε νερό με γεύση στα ράφια των σούπερ μάρκετ πλέον, αλλά τα περισσότερα προϊόντα είναι φορτωμένα με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά. Εμείς επιλέγουμε να κόψουμε φρέσκα φρούτα ή και λαχανικά, όπως λεμόνι, καρπούζι, αγγούρι, μέντα ή πορτοκάλι, και να τα αφήσουμε στο μπουκάλι με το νερό μας στο ψυγείο. Έξτρα γεύση, και το νερό μας θα απορροφήσει και κάποια θρεπτικά συστατικά.

Πράσινο τσάι
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Το πράσινο τσάι είναι από τα καλύτερα ροφήματα για τον οργανισμό μας. Πρακτικά χωρίς θερμίδες, αλλά γεμάτα αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχθεί μέσα από πολλές μελέτες ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, παχυσαρκίας, πετρών στα νεφρά, και η λίστα συνεχίζεται για πολύ…

Σόδα με χυμό
Η σόδα είναι το ένα αναψυκτικό που μπορούμε να πιούμε ανενόχλητοι… είναι στην ουσία νερό με ανθρακικό. Και αν θέλετε να την κάνετε πιο νόστιμη, μερικές σταγόνες μόνο από τον αγαπημένο σας χυμό φρούτων θα κάνουν την διαφορά. Επιλέξτε έναν χυμό με πολλά αντιοξειδωτικά, όπως εκείνον του ροδιού, ή του βύσσινου.

Σπιτική λεμονάδα
Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε μόνοι σας, αλλά χωρίς ζάχαρη, το αγαπημένο σας αναψυκτικό, είναι ένα ποτήρι παγωμένη σόδα, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή lime, και – αν θέλετε – μια πολύ μικρή κουταλιά στέβια.

Κόκκινο κρασί
Θα το αφήναμε στην απ’ έξω; Προφανώς και όχι. Με τόσες έρευνες να μας επιβεβαιώνουν ότι το κόκκινο κρασί έχει αρκετά οφέλη για την καρδιά μας, πώς να το ξεχάσουμε, και να μην απολαύσουμε ένα ποτηράκι; Αρκεί, φυσικά, να μένουμε εκεί και να μην το παρακάνουμε.

Γάλατα ξηρών καρπών
Το γάλα αμυγδάλου, το γάλα σόγιας ή το γάλα καρύδας είναι πολύ καλές εναλλακτικές, αν δεν καταναλώνετε γάλα ζωικής προέλευσης. Περιέχουν λίγες θερμίδες, φυτική πρωτεΐνη, και μικρή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Καφές
Απλός, σκέτος καφές φίλτρου. Είναι ό,τι καλύτερο για να ξυπνήσουμε το πρωί, αλλά και για να λάβουμε μια γερή δόση αντιοξειδωτικών. Η καφεΐνη μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την ενέργειά μας, και εφόσον δεν φορτώνουμε τον καφέ μας με ζάχαρη, σιρόπια, σαντιγί και λοιπές παχυντικές γαρνιτούρες, μόνο κερδισμένοι θα βγούμε…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...