Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γρίπη Αρμαγεδών και το επικίνδυνο κοκτέιλ με την ιλαρά απειλούν (ΒΙΝΤΕΟ)



Ένα ιδιαίτερα επιθετικό στέλεχος του ιού της γρίπης πρόκειται να χτυπήσει στην Ευρώπη, τη φετινή χρονιά.

Ο ιός που έχει χαρακτηριστεί ως "Αρμαγεδών", πλήττει ήδη το νότιο ημισφαίριο , στο οποίο έχουν καταγραφεί κατά 2,5 φορές περισσότερα κρούσματα, σε σχέση με πέρσι.

Πρόκειται για ένα στέλεχος της γρίπης τύπου Α (Η3Ν2), το οποίο είναι ιδιαίτερα επιθετικό προς τις ευπαθείς ομάδα του πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες).

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, συνιστά τον άμεσο εμβολιασμό όσων ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

"Αυτή την περίοδο, οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν για τον ιό της γρίπης, καθώς οι ενδείξεις που έχουμε από το νότιο ημισφαίριο συνηγορούν ότι αναμένεται ένα επιθετικό στέλεχος του ιού. Από την άλλη μεριά, η ιλαρά, η οποία βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας αυτήν την εποχή, μπορεί να 'ρίξει' το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή και να 'κολλήσει' πιο εύκολα τον ιό της γρίπης", αναφέρει.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Νταλούκας, πρόεδρος των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής επισημαίνει ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα φτάνουν τα 200, αλλά τα πραγματικά περιστατικά είναι τουλάχιστον διπλάσια.

Όπως σημειώνει ο παιδίατρος, "οι γονείς θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, η οποία συστήνει η δεύτερη δόση του εμβολίου να γίνει νωρίτερα, ενώ οι ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970, θα πρέπει να διερευνήσουν αν έχουν περάσει την ασθένεια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Η συννοσηρότητα της ιλαράς με τη γρίπη μας προβληματίζει γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παλινδρόμηση της χολής

Περιγραφή Η παλινδρόμηση της χολής, συμβαίνει όταν η χολή - ένα υγρό που παράγεται στο συκώτι σας - επαναρρέει στο στομάχι και τον οισοφάγο σας (το σωλήνα που συνδέει το στόμα και το στομάχι σας). Η παλινδρόμηση της χολής μπορεί να συνοδεύεται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Σε αντίθεση με τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η παλινδρόμηση της χολής συνήθως δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως από τις αλλαγές στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής. Αντ 'αυτού, η παλινδρόμηση της χολής πιο συχνά διαχειρίζεται με φάρμακα ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, με χειρουργικές επεμβάσεις. Συμπτώματα Η παλινδρόμηση της χολής μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια. Τα συμπτώματα που περιλαμβάνει η παλινδρόμηση της χολής είναι: Άνω κοιλιακό άλγος που μπορεί να είναι σοβαρό Η συχνή καούρα - ένα αίσθημα καψίματος στο στήθος σας, που μερικές φορές εξαπλώνεται σε λαιμό σας, μαζί με μια πικρή γεύση στο στόμα σας Ναυτία Εμετός Π

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris). Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας: Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβω