Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς μπορώ να ανακουφίσω το πρήξιμο των ματιών;Το πρήξιμο των ματιών είναι μια πολύ συχνή κατάσταση για την οποία δεν υπάρχει μια απλή λύση. Ο λόγος είναι ότι δεν υποφέρουν μόνο άνθρωποι που έχουν κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες υγείας.

Το πρήξιμο γύρω από τα μάτια (περικογχικό οίδημα) δεν προκαλείται μόνο από συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας, αλλά μπορεί να ενοχλεί και ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας.

Αν το πρόβλημα είναι κάποια υποκείμενη κατάσταση υγείας, σχεδόν πάντα θα αισθανθείτε αδιαθεσία, οπότε αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας και ίσως θα ήταν απαραίτητο να κάνετε κάποιο τσεκ απ για να εντοπίσετε τι φταίει.

Θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα στα νεφρά, ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα ή κάποιο θέμα θυρεοειδικής ορμόνης.

Ολα τα παραπάνω μπορούν να διαγνωστούν με τον έλεγχο της πίεσης του αίματος και με εξετάσεις αίματος και ούρων.

Οτιδήποτε προκαλεί στα μάτια σας φλεγμονή ή πληγή, όπως αλλεργική ρινίτιδα, ξηρά μάτια ή βλέφαρα, θα κάνει το δέρμα γύρω απ’ αυτά να πρηστεί.

Η φλεγμονή του δέρματος, το έκζεμα ή η δερματίτιδα μπορούν να προκαλέσουν επίσης οίδημα στα μάτια, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση είναι προφανές πως το πρόβλημα είναι συνολικό και δεν εστιάζεται στα μάτια σας.

Πρήξιμο στα μάτια θα μπορούσε ακόμα να προκαλέσει μια κρέμα που βάζετε στο πρόσωπο ή τα μαλλιά σας και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξετάσετε τα μάτια σας στον οφθαλμίατρο.

Αν τελικά δεν ανήκετε σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε τα πρησμένα μάτια είναι πιθανό να οφείλονται σε φυσικές επιρροές του οργανισμού σας, που δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα.

Απλά τσεκάρετε ως τελευταία πιθανότητα μήπως δεν κοιμάστε καλά, γιατί εσείς μπορεί να νομίζετε ότι κοιμάστε καλά ή ότι ξεκουράζεστε αρκετά, αλλά κάτι τέτοιο να μη συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Οριακή διαταραχή προσωπικότητας: αλήθειες και μύθοι

Η οριακή, ή μεταιχμιακή, διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μία σοβαρή ψυχιατρική πάθηση που χαρακτηρίζεται από ασταθείς και θυελλώδεις σχέσεις, αδιαμόρφωτη αίσθηση ταυτότητας, χρόνια αισθήματα κενού και πλήξης, ασταθείς διαθέσεις και σχεδόν ανύπαρκτο έλεγχο της παρορμητικότητας σε τομείς όπως η κατασπατάληση χρημάτων, η κατανάλωση τροφής, οι σεξουαλικές επαφές και η χρήση ουσιών.
Ο φόβος της πραγματικής ή φανταστικής εγκατάλειψης από τα αγαπημένα τους πρόσωπα αποτελεί μία βαθιά ανησυχία για τα άτομα που παρουσιάζουν τη διαταραχή αυτή και συχνά ο φόβος αυτός αποτελεί την αιτία που προκαλεί τις καταστροφικές συμπεριφορές τους. Μάλιστα, ορισμένοι είναι σε θέση να φτάσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια για να αποφύγουν αυτόν τον φόβο, κάνοντας, για παράδειγμα, απόπειρα αυτοκτονίας ή καταφεύγοντας στον αυτοακρωτηριασμό.
Τα πέντε πιο δύσκολα συμπτώματα της οριακής διαταραχής προσωπικότητας είναι τα παρακάτω: 1. Προβλήματα με τις σχέσεις (φόβος εγκατάλειψης, ασταθείς σχέσεις). 2. Ασταθή συναισθήμ…