Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς μπορώ να ανακουφίσω το πρήξιμο των ματιών;Το πρήξιμο των ματιών είναι μια πολύ συχνή κατάσταση για την οποία δεν υπάρχει μια απλή λύση. Ο λόγος είναι ότι δεν υποφέρουν μόνο άνθρωποι που έχουν κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες υγείας.

Το πρήξιμο γύρω από τα μάτια (περικογχικό οίδημα) δεν προκαλείται μόνο από συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας, αλλά μπορεί να ενοχλεί και ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας.

Αν το πρόβλημα είναι κάποια υποκείμενη κατάσταση υγείας, σχεδόν πάντα θα αισθανθείτε αδιαθεσία, οπότε αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας και ίσως θα ήταν απαραίτητο να κάνετε κάποιο τσεκ απ για να εντοπίσετε τι φταίει.

Θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα στα νεφρά, ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα ή κάποιο θέμα θυρεοειδικής ορμόνης.

Ολα τα παραπάνω μπορούν να διαγνωστούν με τον έλεγχο της πίεσης του αίματος και με εξετάσεις αίματος και ούρων.

Οτιδήποτε προκαλεί στα μάτια σας φλεγμονή ή πληγή, όπως αλλεργική ρινίτιδα, ξηρά μάτια ή βλέφαρα, θα κάνει το δέρμα γύρω απ’ αυτά να πρηστεί.

Η φλεγμονή του δέρματος, το έκζεμα ή η δερματίτιδα μπορούν να προκαλέσουν επίσης οίδημα στα μάτια, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση είναι προφανές πως το πρόβλημα είναι συνολικό και δεν εστιάζεται στα μάτια σας.

Πρήξιμο στα μάτια θα μπορούσε ακόμα να προκαλέσει μια κρέμα που βάζετε στο πρόσωπο ή τα μαλλιά σας και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξετάσετε τα μάτια σας στον οφθαλμίατρο.

Αν τελικά δεν ανήκετε σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε τα πρησμένα μάτια είναι πιθανό να οφείλονται σε φυσικές επιρροές του οργανισμού σας, που δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα.

Απλά τσεκάρετε ως τελευταία πιθανότητα μήπως δεν κοιμάστε καλά, γιατί εσείς μπορεί να νομίζετε ότι κοιμάστε καλά ή ότι ξεκουράζεστε αρκετά, αλλά κάτι τέτοιο να μη συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας