Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πολλές ώρες εργασίας συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο αρρυθμίαςΆνθρωποι που περνούν πολλές ώρες στη δουλειά μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο αρρυθμίας.
Έρευνα έδειξε ότι σε σύγκριση με ανθρώπους που εργάζονταν φυσιολογικά, μεταξύ 35-40 ωρών, όσοι εργάζονταν 55 ώρες ή περισσότερο είχαν περίπου 40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή τα επόμενα 10 χρόνια.

Για κάθε 1.000 ανθρώπους στην έρευνα, συνέβησαν επιπλέον 5,2 περιστατικά κολπικής μαρμαρυγής σε όσους εργάζονταν πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της δεκαετούς έρευνας.
Η καθηγήτρια Mika Kivimaki, του University College London, δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι πολλές ώρες εργασίας συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής.
Πρόσθεσε ότι η κολπική μαρμαρυγή είναι γνωστό πως συμβάλλει στην ανάπτυξη εγκεφαλικού επεισοδίου και έχει άλλες συνέπειες, όπως καρδιακή ανεπάρκεια και άνοια που συνδέεται με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 85.494 ανθρώπων από τη Βρετανία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, που έλαβαν μέρος σε μια από 8 έρευνες σε αυτές τις χώρες.
Αξιολόγησαν τις ώρες εργασίας των συμμετεχόντων όταν έλαβαν μέρος στις έρευνες, μεταξύ 1991 και 2004.
Οι ώρες εργασίας χωρίστηκαν ως λιγότερες από 35 την εβδομάδα, 35-40 ώρες, 41 έως 48 ώρες, 49 έως 54 και τουλάχιστον  55 την εβδομάδα. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε την πάθηση στην έναρξη των ερευνών.

Τα επόμενα 10 χρόνια υπήρξαν 1.061 νέα περιστατικά κολπικής μαρμαρυγής.
Η εμφάνιση ήταν 1,4 ανά 1.000 συμμετέχοντες αλλά μεταξύ των  4.484 που εργάζονταν τουλάχιστον 55 ώρες, τα περιστατικά ήταν 17,6 ανά 1000.

Ψωμιάδου Εύη
Υπεύθυνη Ύλης
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

ΜΙΣΟΦΩΝΙΑ - Όταν συγκεκριμένοι ήχοι μας τρελλαίνουν!