Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Τι απάντησαν 8 σημαντικές προσωπικότητες του κόσμουΌλοι έχουμε απορήσει πολλές φορές το εξής: Ποιο το νόημα της ζωής;

Έχετε σκεφτεί άπειρα πράγματα γι' αυτό το θέμα, αλλά δεν έχετε καταλήξει σε κάποια απάντηση; Δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε άλλο!

Τα 8 πιο κάτω αποφθέγματα μπορούν να σας δώσουν την απάντηση!


Karl Popper, Αγγλο-αυστριακός επιστημολόγος, είπε το εξής:

“Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκαιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους.”

Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκαιο! Κανένας δεν πέτυχε τίποτα με την απαισιοδοξία!

Αυτό μπορώ να σας το αποδείξω με το εξής απόφθεγμα, από τον Elbert Hubbard (Αμερικανός συγγραφέας):

“Το θετικό τίποτα είναι καλύτερο από το αρνητικό τίποτα!”.

Κι όμως το να μην έχεις τίποτα και να είσαι θετικός, είναι καλύτερο από το να μην έχεις τίποτα και να είσαι αρνητικός! Με το να είσαι αρνητικός, θα προσελκείς στη ζωή σου αρνητικές καταστάσεις, αρνητικούς ανθρώπους και όλ? αυτά θα οδηγούν σε μία εξουθενωτική καθημερινότητα! Τι θέλεις πραγματικά; Μια ζωή γεμάτη θετική ενέργεια και θετικούς ανθρώπους; Ή μία αρνητική ζωή με αρνητικές καταστάσεις και ανθρώπους;

Νέλσον Μαντέλα, Νοτιοαφρικανός πολιτικός, υποστήριξε το εξής:

“Φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει!”.

Εσείς τι μπορείτε να σκεφτείτε με αυτή τη φράση; Σκεφτείτε πόσες φορές είχατε κάτι στο μυαλό, το θέλατε πολύ μα φαινόταν αδύνατο. Kι όμως το πετύχατε!

Θα σας δώσω το πιο απλό παράδειγμα. Είστε σ? ένα γυμναστήριο και βλέπετε διαφορετικό κόσμο. Κόσμο που κάνει διάφορες ασκήσεις και ίσως ασκήσεις που βλέποντας τις να λέτε: “Μα πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να τα καταφέρνει; Μπράβο του! Εγώ δεν θα μπορούσα.” Κι όμως μπορείτε! Και μετά από ενδυνάμωση του σώματος σας, φτάνετε στο σημείο να τα καταφέρνετε κι εσείς! Τίποτα δεν είναι αδύνατο μέχρι να το προσπαθήσουμε.


Bίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας, είπε το εξής:

“Η πίστη είναι απαραίτητη στον άνθρωπο. Αλίμονο σ? αυτόν που δεν πιστεύει σε τίποτα.”

Σκεφτείτε το λίγο! Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε σε κάτι. Η πίστη είναι αυτή που κάνει την υπομονή σε επιμονή και κάποιος που επιμένει, νικά! Κάποιος που δεν πιστεύει, δεν έχει ούτε στόχους κι έτσι δεν μπορεί και να νικήσει. Χάνει το νόημα της μάχης για ζωή!

Aκόμα κάτι που υποστήριξε αυτός ο σπουδαίος συγγραφέας ήταν:

“Το να πέσεις δεν είναι τρομερό. Το να μη θέλεις να σηκωθείς, είναι ολέθριο.”

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε και τις αποτυχίες μας – δεν είναι κάτι τρομερό! Όμως, το να μη θέλεις να το αποδεχθείς αυτό και να ζεις πάντα στη μιζέρια σου, είναι ολέθριο και άκρως αυτοκαταστροφικό!

Άλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανο-εβραίος φυσικός είπε:

“Αν θέλεις να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησε την από ένα στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα.”

Πιστεύω πως όλοι μας έστω μία φορά έχουμε πληγωθεί ή απογοητευτεί από ανθρώπους που υποσχέθηκαν κάτι, και στο τέλος δεν το έπραξαν. Ίσως πολλά απ? αυτά που περιμέναμε να μην έχουν γίνει, επειδή τα εξαρτήσαμε από άλλους ανθρώπους ή αντικείμενα. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Η ευτυχία που όλοι θέλουμε, θα έρθει μόνο όταν στηριχτούμε στους στόχους μας!

Η Coco Chanel, Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, υποστήριξε πως:

“Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι πλούσιοι.”

Η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία και το νόημα της ζωής βασίζεται αποκλειστικά στα λεφτά – ή πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να τα αποκτήσει. Είναι όμως σωστό αυτό; Ίσως κάποιοι απαντήσουν ναι. Όμως δεν είναι έτσι. Αν δεν έχεις την υγεία σου κι έχεις λεφτά, τι σημασία έχουν; Αν δεν έχεις την οικογένειά σου και ανθρώπους να σε αγαπούν πραγματικά, αλλά έχεις λεφτά, τι σημασία έχουν;

Ένα άλλο απόφθεγμα που δίνει απάντηση στο νόημα της ζωής είναι από τον Κομφούκιο, Κινέζο φιλόσοφο:

“Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.”

Το νόημα της ζωής κρύβεται και πίσω από την ομορφιά του κόσμου και της φύσης. Την ομορφιά που προκαλεί μία κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης. Την ομορφιά πίσω από ένα ηλιοβασίλεμα, ένα ανθισμένο κήπο, μία παραλία.

Η ζωή είναι μία συνεχόμενη μάχη και το νόημά της κρύβεται πίσω από τη δύναμη της αισιοδοξίας, της πίστης στα όνειρα. Το πού στηρίζεις την ευτυχία σου, αλλά και από το αν μπορείς να δεις την ομορφιά του κόσμου και να είσαι ευγνώμον γι' αυτή την ευκαιρία!


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι νόσοι του λιπώδους ιστού, το παραμύθι των θερμίδων και η "ανήθικη" διάγνωση της παχυσαρκίας

Στις μέρες μας η αισθητική  αρχίζει και επισκιάζει (δυστυχώς) πολλούς τομείς της παραδοσιακής evidence-based προληπτικής Ιατρικής.
Και αυτό δεν είναι κάτι υποχρεωτικά κακό, όταν η αισθητική γίνεται από γιατρούς γιατί αν και αισθητική δεν παύει να είναι Ιατρική. Ομως στο τερέν του μάρκετινγκ και του κέρδους, βρίσκουν δυστυχώς πρόσφορο έδαφος πολλοί επιτήδειοι για να προσφέρουν..ιατρικές υπηρεσίες , μη έχοντας ιατρική κατάρτιση.  Και είναι πλέον τόσο πολλοί που έχουν εντυπωθεί στην κοινωνία επίσημα ως θεραπευτές δυστυχώς. Ενας από τους πιο πληγέντες τομείς είναι ο τομέας της παχυσαρκίας. 
Πάνω στο εύκολο και γρήγορο κέρδος της απελπισίας του ασθενούς μια ολόκληρη βιομηχανία ..μαλώνει για την ένδεια και την περίσσεια θερμίδων, δηλαδή ενός ενεργειακού αριθμού τόσο μα τόσο σχετικού που αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης. Γιατί σχετικού; Για σκεφτείτε λίγο. Διαβάζουμε ότι η τροφή τάδε έχει 200 θερμίδες. Μια τροφή που την φτιάχνει η μητέρα ή γυναίκα μας, ο μάγειρας, που την φτιάχνουν στην Ελλάδ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Πώς η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, μας παχαίνει

Η κύρια ορμόνη του στρες,  η κορτιζόλη, φαίνεται πως ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Η κορτζόλη παράγεται στα επινεφρίδια και έχει τρεις κύριες εργασίες: αυξάνει το σάκχαρο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει την ανοσοποιητική λειτουργία. «Είναι μια “παρορμητική” ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε έξυπνοι και ετοιμοπόλεμοι! Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Ο «διακόπτης» αυτός μπορεί ξαφνικά να γυρίσει στο κόκκινο και τότε μετατρέπεται σε πρόβλημα» λέει η Dr. Παπαγιαννίδου Ελένη, Κλινική Διαιτολόγος.
Η υψηλή κορτιζόλη φαίνεται πως αυξάνει το βάρος, ενώ τρώμε ελάχιστα και γυμναζόμαστε έντονα σχεδόν καθημερινά. Μειώνει εγκεφαλικές χημικές ουσίες, όπως σεροτονίνη και ντοπαμίνη και μας κάνει να τρώμε λόγω εκνευρισμού όπως αναφέρει η κ. Παπαγιαννίδου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όταν παραμένει συνέχεια υψηλή, το σώμα πιστεύει λανθασμένα ότι λιμοκτονεί και αρχίζει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος για περιόδους «ασιτίας» δηλαδή στρες. Αυτό με τη σειρά του …

Οι βαφές των μαλλιών και η λευχαιμία

Ορισμένες ουσίες που υπάρχουν στις βαφές μαλλιών έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν καρκίνο στα ζώα.
Οι βαφές μαλλιών που χρησιμοποιούνταν τα παλαιότερα χρόνια ιδιαίτερα πριν από το 1980, αυτές που ήσαν σκούρου χρώματος και που παρέμεναν στα μαλλιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ήσαν περισσότερο καρκινογόνες από άλλες.
Οι άνδρες και γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές μαλλιών μόνιμου τύπου πριν από το 1980, παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από λευχαιμία σε σύγκριση με άλλους ενήλικες, που ποτέ δεν χρησιμοποίησαν βαφές μαλλιών.
Οι βαφές μαλλιών απασχόλησαν κατ΄ επανάληψη τους ερευνητές αναφορικά με το συσχετισμό χρήσης τους και πρόκλησης ορισμένων καρκίνων. Υπήρξαν έρευνες που έδειξαν, ότι η χρήση βαφών των μαλλιών παλαιού τύπου, αυξάνει τον κίνδυνο για λευχαιμία, πολλαπλό μυέλωμα και λέμφωμα. Υπήρξαν όμως και έρευνες που δεν έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα.
Γιατροί από το πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο, σύγκριναν 769 ασθενείς που έπασχαν από λευχαιμία με 623 ενήλικες χωρ…

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την αχαριστία

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;
Για μία ακόμα φορά βοήθησες τον καλύτερο σου φίλο που σε είχε ανάγκη, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, παραμέρισες τις προσωπικές σου ασχολίες και σαν αντάλλαγμα πήρες δυσαρέσκεια και αδιαφορία. Και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο είναι τόσο αχάριστος και δε σου είπε ούτε ένα απλό «ευχαριστώ»; Εάν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται οικείο, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο. Δυστυχώς, στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Ο Κλεόβουλος τονίζει πως «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό».
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Ο αχάριστος άνθρωπος συνεχώς παραπονιέται για τη δουλειά του, το σπίτι του, την πόλη του, την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του. Πάντα θα βρει κάτι άσχημο και δυσάρεστο να εστιάσει την προσοχή του. Πιστεύει πως είνα…