Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιποαναρρόφηση: Γυναικεία ή ανδρική υπόθεση;Όλοι έχουμε διαβάσει ή ακούσει για την λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια δημοφιλή, απόλυτα ασφαλή επέμβαση που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνωρίζουμε όμως σε ποιους πραγματικά απευθύνεται και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί;

Η επίσκεψη σε ένα πλαστικό χειρουργό για πολλά χρόνια αποτελούσε μια καθαρά γυναικεία υπόθεση. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι πιστεύουν πως επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση απευθύνονται μόνο στις γυναίκες. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτα σωστό. 
Φυσικά με τη λιποαναρρόφηση μπορούμε να απομακρύνουμε τοπικό λίπος από περιοχές του γυναικείου σώματος όπως οι μηροί, τα μπράτσα, η κοιλία, χαρίζοντας μια κομψότερη, σμιλεμένη σιλουέτα.

Η λιποαναρρόφηση όμως είναι μια επέμβαση η οποία αφορά και τους άνδρες, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση δύο ζητημάτων: της γυναικομαστίας και της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Όταν η τακτική άσκηση δεν μπορεί να σας χαρίσει τους κοιλιακούς που πάντα ονειρευόσασταν, η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα του τοπικού λίπους, οριστικά. 
Η λιποαναρρόφηση μπορεί να σας απαλλάξει και από το ζήτημα της γυναικομαστίας. Γιατί να κρύβεστε μέσα σε φαρδιές μπλούζες και να νιώθετε απομονωμένοι; Ο πλαστικός χειρούργος θα εκτιμήσει το πρόβλημα και θα προτείνει την ιδανική μέθοδο λιποαναρρόφησης για εσάς.

Η λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών και έτσι εκτός από την κλασική υπάρχουν κι άλλες τεχνικές. Μια από τις πιο εξελιγμένες είναι η παλλόμενη λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια τεχνική που προσφέρει ακρίβεια, ταχύτητα και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 
Σε κάθε περίπτωση για να έχουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, βλέπουμε το σώμα στο σύνολό του και όχι το σημείο στο οποίο επεμβαίνουμε μεμονωμένα. Έτσι, η περιοχή μετά την λιποαναρρόφηση είναι απόλυτα συμμετρική με το υπόλοιπο σώμα και το αποτέλεσμα δεν δείχνει υπερβολικό και αφύσικο. Και το καλύτερο κομμάτι είναι πώς τα λιπώδη κύτταρα που αφαιρούνται δεν αναπτύσσονται ξανά. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν πάρετε βάρος μετά την επέμβαση, το λίπος δε θα συγκεντρωθεί σε αυτές τις περιοχές.

Δημήτρης Κεραστάρης -Πλαστικός Χειρουργός
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας