Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tips περιποίησης για υγιές στήθοςΠαπαγεωργάκη Νατάσα-  Αισθητικός

Ένα από τα πιο θελκτικά σημεία του σώματος της γυναίκας το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ωραίας εμφάνισής της είναι το στήθος. Τα αισθητικά προβλήματα του στήθους όπως είναι το μέγεθος και η έλλειψη σφριγηλότητας μπορεί να επηρεάσουν τη ψυχολογία της γυναίκας και να την οδηγήσουν σε χαμηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης για το σώμα της αλλά και σε αισθήματα ντροπής προς τον σύντροφό της. Η κατασκευή του στήθους όπως και οι αναλογίες του οφείλονται ως ένα σημείο στον κληρονομικό παράγοντα που λέγεται ‘’μητέρα’’ , χωρίς όμως πάντα αυτό να είναι απόλυτο. Το μέγεθος του στήθους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συνολικό βάρος του ατόμου αλλά και από το λίπος, μιας και αποτελεί μια περιοχή –μαγνήτη για αυτό, ιδιαίτερα μετά από απότομη πρόσληψη βάρους.

Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του στήθους
Διάφορες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας όπως η εγκυμοσύνη, η γαλουχία και η εμμηνόπαυση φέρουν  αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του στήθους οι οποίες οφείλονται στις απότομες ορμονικές αλλαγές και στο γήρας. Εκεί, γύρω στα 20-20+ το στήθος είναι σφριγηλό και στητό. Το δέρμα είναι ελαστικό κάτι  όμως ,το οποίο μπορεί να αλλάξει από απότομη αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους ή και από την κακή στάση του σώματος. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας το στήθος εμφανίζει αλλαγές λόγω των διαφοροποιήσεων και της καταπόνησης που υφίσταται. Έτσι, στην εγκυμοσύνη το στήθος αυξάνεται λόγω της αύξησης του λιπώδους ιστού του αδένα με αποτέλεσμα να ‘’ξεχειλώνει’’ και να εμφανίζει ραβδώσεις, ενώ μετά την γαλουχία δείχνει να ‘’ξεπρήζεται’’ και να χαλαρώνει κάτι που το οδηγεί στην πτώση. Στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, η γήρανση ‘’χτυπάει’’ προοδευτικά και το στήθος. Η όψη του αλλάζει καθώς παρουσιάζεται χαλάρωση-πλαδαρότητα, πτώση των μαστών , ζάρες, απώλεια σφριγηλότητας και νεανικής μορφής.

Οδηγίες για την υγεία του στήθους
Κάποιες οδηγίες-προφυλάξεις που μπορούν να ληφθούν για την υγεία του στήθους είναι η σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και λήψη υγρών με παράλληλη αποχή από πολύ λιπαρές τροφές. Το σταθερό σωματικό βάρος και η αποφυγή αυξομειώσεων αυτού θα καθυστερήσουν την χαλάρωσή του στήθους, ενώ η άσκηση του σώματος και  ιδιαίτερα οι ασκήσεις ενδυνάμωσης της περιοχής θα δράσουν συσφικτικά. Ακόμα, καλό θα ήταν να μειώσουμε το κάπνισμα, την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ μιας και όλα τα παραπάνω συμβάλουν στη δημιουργία ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα επιφέροντας νωρίτερα τη γήρανση στο δέρμα. Η επιλογή του κατάλληλου στηθόδεσμου (σουτιέν) είναι μία από τις πιο σημαντικές ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε για ένα νεανικό στήθος, και η οποία θα πρέπει να έχει ως στόχο την σωστή συγκράτησή του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η σωστή στάση του σώματος, αφού  η προς τα εμπρός κλίση του είναι πιθανόν να αλλάξει την ανατομία του στήθος και να φέρει πτώση.

Περιποίηση του στήθους
Στο πλαίσιο των αισθητικών περιποιήσεων που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι η σωστή ενυδάτωση με κάποια κρέμα ή γαλάκτωμα, η εφαρμογή κατάλληλης μάσκας με δραστικά συστατικά τα οποία θα τονώσουν την περιοχή αποφεύγοντας την περιοχή των θηλών. Η εφαρμογή μάλαξης επίσης, είναι διεγερτική για την κυκλοφορία του αίματος της περιοχής και θα πρέπει να γίνεται με απαλούς χειρισμούς και ελαφρές ανατρίψεις, ενώ η υδροθεραπεία αποτελεί ένα μέσο γύμνασης των μυών και μπορεί να γίνεται είτε στο ντουζ είτε με ειδικά μηχανήματα.
Ακολουθώντας, λοιπόν ένα πλάνο περιποίησης και φροντίδας του στήθους θα πετύχουμε να διατηρήσουμε ή και να βελτιώσουμε την εμφάνισή του με διαφορά… στήθους!

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

ΜΙΣΟΦΩΝΙΑ - Όταν συγκεκριμένοι ήχοι μας τρελλαίνουν!