Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια φαγητά πρέπει να αποφεύγετε στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση



Το τι πρέπει να αποφεύγει ένα άτομο που ταλαιπωρείται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο. Υπάρχουν άτομα για παράδειγμα που τα πειράζουν τα όξινα.

Για κάποιους άλλους, ωστόσο, τα όξινα δεν αποτελούν πρόβλημα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε όσοι έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Είτε οι αντιδράσεις παλινδρόμησης οφείλονται σε όξινα ή σε γαλακτοκομικά, είτε σε τροφές πλούσιες σε λίπος ή καφεΐνη, διατηρώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων θα είστε σε θέση να εντοπίσετε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε και ποια όχι.

Η καφεΐνη στη σοκολάτα και τον καφέ ενοχλεί κάποιους ανθρώπους με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ακόμα και ο καφές χωρίς καφεΐνη είναι ένα πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους. Το τσάι και το αλκοόλ είναι επίσης ποτά που πρέπει να αποφεύγονται εάν προκαλούν παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου στον οισοφάγο.

Τα πιο συνηθισμένα φαγητά που πρέπει πάντως να αποφεύγουν σχεδόν στην πλειοψηφία τους τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι αυτά που είναι υψηλά σε λιπαρά. Το κόκκινο κρέας, τα μπισκότα, οι τηγανητές πατάτες και τα τσιπς είναι πλούσια σε λιπαρά και μπορούν να επιδεινώσουν την παραγωγή οξέων στο στομάχι σε μερικούς ανθρώπους. Οι σάλτσες σαλάτας μπορούν επίσης να είναι προβληματικές, ιδιαίτερα αν είναι πικάντικες. Παρά το γεγονός ότι τα πικάντικα τρόφιμα δεν προκαλούν παλινδρόμηση σε όλα τα άτομα, υπάρχουν κάποια που τα πειράζουν σε μεγάλο βαθμό.

Αν και μερικοί άνθρωποι με έλκος ή με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αναφέρουν ότι το γάλα, το παγωτό, το τυρί cottage και το γιαούρτι καταπραΰνει το στομάχι, άλλοι βρίσκουν ότι αργότερα τους ερεθίζει το στομάχι να επιστρέφει τα οξέα πίσω. Εκτός από την περίπτωση που υπάρχουν αντίθετες οδηγίες από τον γιατρό, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να μάθει ποια γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να τρώει και ποια να αποφύγει όταν έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Φυσικά οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή είναι αλλεργικοί σε ορισμένα τρόφιμα θα πρέπει να τα αποφεύγουν εντελώς. Κάθε είδος τροφίμων ή ποτών που επιδεινώνουν την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αυξάνουν την πίεση στους μύες του οισοφάγου κι έτσι τα οξέα του στομάχου είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν πίσω, παρά να παραμείνουν στη θέση τους.

Μερικά φρούτα και λαχανικά είναι όξινα και μπορεί να είναι το είδος των τροφών που πρέπει να αποφύγετε στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα γκρέιπφρουτ, όπως και ο χυμός τους, προκαλούν παλινδρόμηση. Για κάποιους μπορεί να είναι ανεκτά σε μικρές ποσότητες χωρίς να τους δημιουργούν πρόβλημα, αλλά κάποιοι άλλοι θα πρέπει να τα αποφύγουν εντελώς.

Οι ντομάτες μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικές για μερικούς ανθρώπους με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτό ισχύει τόσο για τις ωμές όσο και για τη σάλτσα ντομάτας. Το λάχανο και το κρεμμύδι είναι από τα λαχανικά που προκαλούν αντιδράσεις παλινδρόμησης οξέων σε κάποιους ανθρώπους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ενοχλούνται απ’ αυτά.

Το συμπέρασμα είναι πως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μία κατάσταση, όπου ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται εξατομικευμένα και μόνο με την επανάληψη, ποιες είναι οι τροφές που τού δημιουργούν πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει γενικός κανόνας που να ισχύει για κάθε περίπτωση.

http://www.medinova.gr/poia-fagita-prepei-na-apofeygete-sti-gastrooisofagiki-palindromidi/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

10 συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των ωοθηκών, που κάθε γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: Την ηλικία Τη κληρονομικότητα Τη χρήση αντισυλληπτικών Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή. Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι: 1. Συχνοί κοιλόπονοι 2. Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι 3. Ασταθή έμμηνος ρύση Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55. 4. Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο 5. Παράξενο αίσθημα κορεσμού Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα το

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε