Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια είναι τα συμπτώματα λοίμωξης της μήτρας;Πολλά από τα συμπτώματα μιας λοίμωξης της μήτρας είναι τα ίδια όπως με τις περισσότερες λοιμώξεις. Περιλαμβάνουν πυρετό, εφίδρωση και ρίγη, αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία της μήτρας κατά την αφή.

Αλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν κολπική αιμορραγία, πύον με δυσώδη έκκριση, πόνο στην κοιλιά ή γρήγορο σφυγμό.

Αυτό το είδος της λοίμωξης μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που ήδη μεταφέρουν οι γυναίκες, αλλά συνήθως είναι το αποτέλεσμα μιας νοσοκομειακής διαδικασίας, όπως η καισαρική τομή ή άλλα θέματα που σχετίζονται με τη γέννα. Μπορεί επίσης να προκληθεί από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Υπάρχουν διάφορες άλλες καταστάσεις που μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία μιας μόλυνσης της μήτρας. Η διακοπή της εμμήνου ρύσεως ή ελαφρά σποραδική ροή, μπορεί να υποδεικνύουν μια τέτοια κατάσταση. Αν μια γυναίκα έχει πολλαπλές αποβολές ή δυσκολία στη σύλληψη θα μπορούσε κι αυτή η κατάσταση να αποτελεί μια αιτία.

Μια λοίμωξη της μήτρας μπορεί επίσης να συνδέεται με την ανάπτυξη καταστάσεων όπως το σύνδρομο Asherman, η ενδομητρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου. Το σύνδρομο Asherman προκαλείται από ουλώδη ιστό που αναπτύσσεται στη μήτρα μετά από κάποια επέμβαση όπως η καισαρική τομή. Η ενδομητρίτιδα είναι ερεθισμός και φλεγμονή του ενδομητρίου, η οποία επίσης προκαλείται από τη μόλυνση. Η πυελική φλεγμονώδης νόσος είναι μια μόλυνση που ταξιδεύει στη μήτρα μέσω του κόλπου και των σαλπίγγων. Είναι συνήθως το αποτέλεσμα αφροδίσιων νοσημάτων, όπως γονόρροια και χλαμύδια.

Οι περισσότερες λοιμώξεις της μήτρας προκαλούνται από ξένα σώματα στη μήτρα. Αυτά είναι συχνά το αποτέλεσμα τμημάτων του πλακούντα που παραμένουν στην περιοχή μετά τον τοκετό. Μπορεί, επίσης, να προκληθούν από ερεθισμό στη μήτρα λόγω των ιατρικών διαδικασιών.

Υπάρχουν δύο κύρια είδη της μόλυνσης της μήτρας, η πρώιμη έναρξη και η όψιμη έναρξη. Εάν μια γυναίκα έχει αναπτύξει μια μόλυνση που οφείλεται σε παραμονή στο νοσοκομείο, θα παρουσιαστεί συνήθως μέσα σε μερικές ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να φανεί και η μόλυνση θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να αναπτυχθεί.

Είναι σημαντικό μια λοίμωξη της μήτρας να θεραπευτεί γρήγορα, προτού επεκταθεί στις σάλπιγγες και το κυκλοφορικό σύστημα. Εάν η λοίμωξη ταξιδέψει στο αίμα, μπορεί να αναπτυχθεί μία δυνητικά θανατηφόρος κατάσταση γνωστή ως σήψη. Τυπικά, χορηγούνται αντιβιοτικά, για να εξουδετερωθούν τα βακτήρια που προκύπτουν από τη μόλυνση. Αν η γυναίκα είναι ακόμα στο νοσοκομείο, μπορεί να δοθούν ισχυρότερα φάρμακα για την καταπολέμηση της επιθετικής μόλυνσης, προτού αυτή κυκλοφορήσει στο σώμα της. Οι σοβαρές λοιμώξεις που αναπτύσσονται αφού η γυναίκα έχει βγει από το νοσοκομείο, απαιτούν εκ νέου νοσηλεία.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι νόσοι του λιπώδους ιστού, το παραμύθι των θερμίδων και η "ανήθικη" διάγνωση της παχυσαρκίας

Στις μέρες μας η αισθητική  αρχίζει και επισκιάζει (δυστυχώς) πολλούς τομείς της παραδοσιακής evidence-based προληπτικής Ιατρικής.
Και αυτό δεν είναι κάτι υποχρεωτικά κακό, όταν η αισθητική γίνεται από γιατρούς γιατί αν και αισθητική δεν παύει να είναι Ιατρική. Ομως στο τερέν του μάρκετινγκ και του κέρδους, βρίσκουν δυστυχώς πρόσφορο έδαφος πολλοί επιτήδειοι για να προσφέρουν..ιατρικές υπηρεσίες , μη έχοντας ιατρική κατάρτιση.  Και είναι πλέον τόσο πολλοί που έχουν εντυπωθεί στην κοινωνία επίσημα ως θεραπευτές δυστυχώς. Ενας από τους πιο πληγέντες τομείς είναι ο τομέας της παχυσαρκίας. 
Πάνω στο εύκολο και γρήγορο κέρδος της απελπισίας του ασθενούς μια ολόκληρη βιομηχανία ..μαλώνει για την ένδεια και την περίσσεια θερμίδων, δηλαδή ενός ενεργειακού αριθμού τόσο μα τόσο σχετικού που αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης. Γιατί σχετικού; Για σκεφτείτε λίγο. Διαβάζουμε ότι η τροφή τάδε έχει 200 θερμίδες. Μια τροφή που την φτιάχνει η μητέρα ή γυναίκα μας, ο μάγειρας, που την φτιάχνουν στην Ελλάδ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Πώς η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, μας παχαίνει

Η κύρια ορμόνη του στρες,  η κορτιζόλη, φαίνεται πως ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Η κορτζόλη παράγεται στα επινεφρίδια και έχει τρεις κύριες εργασίες: αυξάνει το σάκχαρο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει την ανοσοποιητική λειτουργία. «Είναι μια “παρορμητική” ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε έξυπνοι και ετοιμοπόλεμοι! Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Ο «διακόπτης» αυτός μπορεί ξαφνικά να γυρίσει στο κόκκινο και τότε μετατρέπεται σε πρόβλημα» λέει η Dr. Παπαγιαννίδου Ελένη, Κλινική Διαιτολόγος.
Η υψηλή κορτιζόλη φαίνεται πως αυξάνει το βάρος, ενώ τρώμε ελάχιστα και γυμναζόμαστε έντονα σχεδόν καθημερινά. Μειώνει εγκεφαλικές χημικές ουσίες, όπως σεροτονίνη και ντοπαμίνη και μας κάνει να τρώμε λόγω εκνευρισμού όπως αναφέρει η κ. Παπαγιαννίδου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όταν παραμένει συνέχεια υψηλή, το σώμα πιστεύει λανθασμένα ότι λιμοκτονεί και αρχίζει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος για περιόδους «ασιτίας» δηλαδή στρες. Αυτό με τη σειρά του …

Οι βαφές των μαλλιών και η λευχαιμία

Ορισμένες ουσίες που υπάρχουν στις βαφές μαλλιών έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν καρκίνο στα ζώα.
Οι βαφές μαλλιών που χρησιμοποιούνταν τα παλαιότερα χρόνια ιδιαίτερα πριν από το 1980, αυτές που ήσαν σκούρου χρώματος και που παρέμεναν στα μαλλιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ήσαν περισσότερο καρκινογόνες από άλλες.
Οι άνδρες και γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές μαλλιών μόνιμου τύπου πριν από το 1980, παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από λευχαιμία σε σύγκριση με άλλους ενήλικες, που ποτέ δεν χρησιμοποίησαν βαφές μαλλιών.
Οι βαφές μαλλιών απασχόλησαν κατ΄ επανάληψη τους ερευνητές αναφορικά με το συσχετισμό χρήσης τους και πρόκλησης ορισμένων καρκίνων. Υπήρξαν έρευνες που έδειξαν, ότι η χρήση βαφών των μαλλιών παλαιού τύπου, αυξάνει τον κίνδυνο για λευχαιμία, πολλαπλό μυέλωμα και λέμφωμα. Υπήρξαν όμως και έρευνες που δεν έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα.
Γιατροί από το πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο, σύγκριναν 769 ασθενείς που έπασχαν από λευχαιμία με 623 ενήλικες χωρ…

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την αχαριστία

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;
Για μία ακόμα φορά βοήθησες τον καλύτερο σου φίλο που σε είχε ανάγκη, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, παραμέρισες τις προσωπικές σου ασχολίες και σαν αντάλλαγμα πήρες δυσαρέσκεια και αδιαφορία. Και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο είναι τόσο αχάριστος και δε σου είπε ούτε ένα απλό «ευχαριστώ»; Εάν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται οικείο, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο. Δυστυχώς, στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Ο Κλεόβουλος τονίζει πως «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό».
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Ο αχάριστος άνθρωπος συνεχώς παραπονιέται για τη δουλειά του, το σπίτι του, την πόλη του, την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του. Πάντα θα βρει κάτι άσχημο και δυσάρεστο να εστιάσει την προσοχή του. Πιστεύει πως είνα…