Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια είναι τα συμπτώματα λοίμωξης της μήτρας;Πολλά από τα συμπτώματα μιας λοίμωξης της μήτρας είναι τα ίδια όπως με τις περισσότερες λοιμώξεις. Περιλαμβάνουν πυρετό, εφίδρωση και ρίγη, αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία της μήτρας κατά την αφή.

Αλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν κολπική αιμορραγία, πύον με δυσώδη έκκριση, πόνο στην κοιλιά ή γρήγορο σφυγμό.

Αυτό το είδος της λοίμωξης μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που ήδη μεταφέρουν οι γυναίκες, αλλά συνήθως είναι το αποτέλεσμα μιας νοσοκομειακής διαδικασίας, όπως η καισαρική τομή ή άλλα θέματα που σχετίζονται με τη γέννα. Μπορεί επίσης να προκληθεί από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Υπάρχουν διάφορες άλλες καταστάσεις που μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία μιας μόλυνσης της μήτρας. Η διακοπή της εμμήνου ρύσεως ή ελαφρά σποραδική ροή, μπορεί να υποδεικνύουν μια τέτοια κατάσταση. Αν μια γυναίκα έχει πολλαπλές αποβολές ή δυσκολία στη σύλληψη θα μπορούσε κι αυτή η κατάσταση να αποτελεί μια αιτία.

Μια λοίμωξη της μήτρας μπορεί επίσης να συνδέεται με την ανάπτυξη καταστάσεων όπως το σύνδρομο Asherman, η ενδομητρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου. Το σύνδρομο Asherman προκαλείται από ουλώδη ιστό που αναπτύσσεται στη μήτρα μετά από κάποια επέμβαση όπως η καισαρική τομή. Η ενδομητρίτιδα είναι ερεθισμός και φλεγμονή του ενδομητρίου, η οποία επίσης προκαλείται από τη μόλυνση. Η πυελική φλεγμονώδης νόσος είναι μια μόλυνση που ταξιδεύει στη μήτρα μέσω του κόλπου και των σαλπίγγων. Είναι συνήθως το αποτέλεσμα αφροδίσιων νοσημάτων, όπως γονόρροια και χλαμύδια.

Οι περισσότερες λοιμώξεις της μήτρας προκαλούνται από ξένα σώματα στη μήτρα. Αυτά είναι συχνά το αποτέλεσμα τμημάτων του πλακούντα που παραμένουν στην περιοχή μετά τον τοκετό. Μπορεί, επίσης, να προκληθούν από ερεθισμό στη μήτρα λόγω των ιατρικών διαδικασιών.

Υπάρχουν δύο κύρια είδη της μόλυνσης της μήτρας, η πρώιμη έναρξη και η όψιμη έναρξη. Εάν μια γυναίκα έχει αναπτύξει μια μόλυνση που οφείλεται σε παραμονή στο νοσοκομείο, θα παρουσιαστεί συνήθως μέσα σε μερικές ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να φανεί και η μόλυνση θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να αναπτυχθεί.

Είναι σημαντικό μια λοίμωξη της μήτρας να θεραπευτεί γρήγορα, προτού επεκταθεί στις σάλπιγγες και το κυκλοφορικό σύστημα. Εάν η λοίμωξη ταξιδέψει στο αίμα, μπορεί να αναπτυχθεί μία δυνητικά θανατηφόρος κατάσταση γνωστή ως σήψη. Τυπικά, χορηγούνται αντιβιοτικά, για να εξουδετερωθούν τα βακτήρια που προκύπτουν από τη μόλυνση. Αν η γυναίκα είναι ακόμα στο νοσοκομείο, μπορεί να δοθούν ισχυρότερα φάρμακα για την καταπολέμηση της επιθετικής μόλυνσης, προτού αυτή κυκλοφορήσει στο σώμα της. Οι σοβαρές λοιμώξεις που αναπτύσσονται αφού η γυναίκα έχει βγει από το νοσοκομείο, απαιτούν εκ νέου νοσηλεία.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας