Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς αντιμετωπίζουν το στρες τα δυο φύλα


Τα δυο φύλα έχουν διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης για την αντιμετώπιση του στρες σε περιόδους πίεσης και δυσκολιών, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές από το University College London ανέλυσαν την συμπεριφορά 115 ανδρών και 250 γυναικών αναφορικά με τις στρατηγικές που ακολουθούν όσον αφορά την αντιμετώπιση του στρες.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να καταφύγουν στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο αναζητώντας την εκτόνωση στο παρηγορητικό φαγητό, ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των δυο φύλων το 27% των ανδρών θα εκτονώσει την πίεση που νιώθει κάνοντας σεξ, ενώ την ίδια συμπεριφορά θα επιλέξει μόνο το 11% των γυναικών.

Κι ενώ περισσότερες από τις μισές γυναίκες θα καταφύγουν στο παρηγορητικό φαγητό, λιγότερο από το ένα τρίτο τον ανδρών θα πράξει το ίδιο.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η συμπεριφορά των ανδρών υποκρύπτει μια τάση φυγής από τα προβλήματα και εκτόνωσης της έντασης με ένα τρόπο που είναι σίγουρο ότι προκαλεί ευχαρίστηση μια και η έκκριση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δημιουργεί αίσθηση ικανοποίησης.

Από την άλλη μεριά η κατανάλωση γλυκών και λιπαρών φαγητών από τις γυναίκες σχετίζεται με την μείωση της έκκρισης της κορτιζόλης, της κατεξοχήν ορμόνη του στρες όπως σημειώνουν οι ειδικοί.

http://medicalnews.gr/pos-antimetopizoun-to-stres/
φωτο: onmed

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων

  Οι σιελογόνοι αδένες είναι όργανα που βρίσκονται κατανεμημένοι γύρω από τη στοματική κοιλότητα και παράγουν το σάλιο. Υπάρχουν έξι μείζονες και δεκάδες διάσπαρτοι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες. Μείζονες αδένες είναι οι δύο παρωτίδες, οι δύο υπογνάθιοι και οι δύο υπογλώσσιοι. Οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες είναι περίπου 400-700.... Ο αριθμός αυτός διαφέρει από άτομο σε άτομο. Βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλές θέσεις στο βλεννογόνο του στόματος. Από τοπογραφικής λοιπόν άποψης οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες ταξινομούνται στις παρακάτω ομάδες: α) χειλικοί: βρίσκονται στον υποβλεννογόνιο των χειλέων και είναι μικτοί αδένες β) παρειακοί: αποτελούν συνέχεια των χειλικών προς τις παρειές και είναι και αυτοί μικτοί αδένες γ) οπισθογόμφοι: βρίσκονται στο οπισθογόμφιο τρίγωνο και είναι βλεννώδεις αδένες δ) υπερώιοι: βρίσκονται στην σκληρή, τη μαλθακή υπερώα και τη σταφυλή και είναι αμιγείς βλεννώδεις αδένες ε) γλωσσικοί: διαιρούνται στους πρόσθιους και τους οπίσθιους.