Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάκληση παρτίδας φαρμακευτικού σκευάσματος και παρτίδων ιατροτεχνολογικών προϊόντων


Ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδα 16299 του Feragluc 695mg/sachet (80mg Fe2+) BT x 10sachet (CMP_038_2016) και παρτίδες των ιατροτεχνολογικών προϊόντων Torque Limiting Handles & Torque Limiting Screwdriver.

Στην ανάκληση της παρτίδας 16299 του φαρμακευτικού σκευάσματος Feragluc 695mg/sachet (80mg Fe2+) BT x 10sachet (CMP_038_2016), προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων,  κατόπιν ενημέρωσης της  «RAFARM ΑΕΒΕ», ότι προτίθεται να προβεί σε ανάκληση της εν λόγω παρτίδας, λόγω παραπόνων που αναφέρθηκαν από την αγορά και αφορούσαν αλλοιώσεις στην υφή και το χρώμα.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της  εταιρίας, αναφέρει ο ΕΟΦ, σημειώνοντας ότι η  «RAFARM ΑΕΒΕ»,  είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της άμεσης επικοινωνίας με τους πελάτες της, προκειμένου για την πραγματοποίηση και επιτυχή περάτωση της απόσυρσης του εν λόγω σκευάσματος από την αγορά.

Επίσης ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων «Torque Limiting Handles και  Torque Limiting Screwdriver» του οίκου Greatbatch Medical, λόγω αποτυχίας επίτευξης επιθυμητού επιπέδου αποστείρωσης με ατμό, όταν υποβάλλονται σε κύκλους αποστείρωσης σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, με κίνδυνο να προκληθεί λοίμωξη στους ασθενείς.

Κατάλογος παρτίδων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Torque Limiting Handles & Torque Limiting Screwdriver :
1) Torque Limiting Handles:  Οι παρτίδες με αριθμό καταλόγου MCL120014 , μοντέλο T14000
2) Torque Limiting Screwdriver:  Οι παρτίδες με αριθμούς  καταλόγου, T14001- μοντέλο T14001, MTO35173507-μοντέλο T14378, MTO375173506-μοντέλο T14379,MTO35173505- μοντέλο, T14380 και MTO35175303-μοντέλο T8127.
Η εταιρεία «ΑΡΘΡΩΣΙΣ ΑΕ», η οποία διακινεί το προϊόν στην ελληνική αγορά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των  παρτίδων προκειμένου να τις αποσύρουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ