Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι και πώς ακριβώς λειτουργεί η ρεφλεξολογία


Η ρεφλεξολογία είναι μια αρχαία ολιστική θεραπεία που βασίζεται στην διέγερση αντανακλαστικών σημείων στα πόδια και ασκήθηκε από τους Αιγύπτιους και τους Κινέζους, 2.300 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού.

Κάθε αντανακλαστικό σημείο του ποδιού διεγείρει κάποια συγκεκριμένα όργανα. Με το μασάζ των ποδιών σας μπορείτε να τονώσετε ακόμη και 7000 νεύρα και 26 οστά, γεγονός που βοηθά στην απελευθέρωση εμποδίων και την επίτευξη της ενεργειακής ισορροπίας του σώματος. Ολο αυτό επαναφέρει τη φυσική ισορροπία του σώματος.

Η ρεφλεξολογία είναι σημαντική για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα, ειδικά όταν το επίπεδο του στρες είναι εξαιρετικά υψηλό. Αν μπορείτε να ελέγχετε το άγχος, το σώμα σας θα λειτουργήσει τέλεια. Διαφορετικά, θα αυξήσετε τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ρεφλεξολογίας θα σας κάνουν χαλαρούς, ήρεμους και αναζωογονημένους. Θα σας δώσουν μια γενική αίσθηση ευεξίας και θα ενθαρρύνουν την απελευθέρωση των τοξινών και των ακαθαρσιών από το σώμα. Θα βελτιώσουν επίσης την κυκλοφορία στο σώμα και θα ανακουφίσουν την ένταση που προκαλείται από την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Θεραπείες ρεφλεξολογίας
Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε θεραπεία ρεφλεξολογίας, ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από την ηλικία σας και τη γενική υγεία σας. Ορισμένες παθήσεις και ασθένειες απαιτούν περισσότερη επεξεργασία, οπότε μην περιμένετε μια σημαντική βελτίωση μετά την πρώτη θεραπεία. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται έξι θεραπείες για να παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές.

Μία θεραπεία διαρκεί περίπου 60 λεπτά. Η θεραπεία ρεφλεξολογίας ξεκινάει με έναν απαλό καθαρισμό στο πόδι, στη συνέχεια ακολουθεί επάλειψη μιας κρέμας ή ελαίου στα πόδια και τους αστραγάλους σας, και τέλος αρχίζει το μασάζ. Η θεραπεία θα πρέπει να είναι ξεκούραστη, όχι δυσάρεστη ή επώδυνη, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα πόδια.

Μετά από κάθε θεραπεία, πιείτε μεγάλη ποσότητα νερού για να βοηθήσετε το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να μειώσετε τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών όπως η ήπια κεφαλαλγία και η κόπωση.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν κάποιες αλλαγές μετά την θεραπεία, όπως αλλαγές στη διάθεση και αλλαγές στη διαδικασία της πέψης.

Πώς μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει;
Αυτή η ολιστική θεραπεία δρα προληπτικά, αλλά μπορεί να ανακουφίσει και να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις, όπως:

* αϋπνία

* υψηλή αρτηριακή πίεση

* ημικρανίες και πονοκεφάλους χρόνιας ιγμορίτιδας

* ορμονικές διαταραχές και συμπτώματα της εγκυμοσύνης

* διαταραχές του πεπτικού συστήματος

* πόνο του κάτω μέρους της πλάτης, των ώμων και του αυχένα

* στρες και ένταση

* συμπτώματα της αρθρίτιδας

* υπογονιμότητα

Η ρεφλεξολογία δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει ποτέ να είναι ένα υποκατάστατο της ιατρικής θεραπείας. Ωστόσο, ενθαρρύνοντας την ισορροπία στο σώμα μπορεί να βελτιώσετε την υγεία. Η ρεφλεξολογία μπορεί να εφαρμοστεί με άλλους τύπους συμπληρωματικών θεραπειών, όπως ο βελονισμός και το μασάζ.

Η ρεφλεξολογία είναι πολύ χαλαρωτική και είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο. Βοηθά στη διευκόλυνση των ασθενειών και παθήσεων, και τα υγιή άτομα μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Η ρεφλεξολογία μπορεί να είναι καλή για τους ανθρώπους που βιώνουν συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές στη ζωή τους.

Ωστόσο, αν έχετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω συνθήκες, οι θεραπείες ρεφλεξολογίας δεν συνιστώνται:

* μολυσματικές ασθένειες

* βαθιές φλεβικές θρομβώσεις

* γάγγραινα

* καρκίνο αίματος ή οστών

Η ρεφλεξολογία στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη στιγμή που γεμίζει με ευτυχία και ενθουσιασμό μια γυναίκα. Ωστόσο, μπορεί να είναι μια αγχωτική περίοδος, επειδή το σώμα περνά μέσα από μια ποικιλία φυσικών και συναισθηματικών αλλαγών. Η ρεφλεξολογία μπορεί να είναι πολύ καλή για τις έγκυες γυναίκες. Ανεξάρτητα από το αν είστε έγκυος ή όχι, η ρεφλεξολογία μπορεί να σας βοηθήσει με το άγχος, τις διαταραχές του πεπτικού συστήματος και τα προβλήματα στο  κυκλοφορικό.

Δείτε μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη της ρεφλεξολογίας για τις έγκυες γυναίκες:

* ενισχύει την πέψη

* διευκολύνει τη ναυτία

* αντιμετωπίζει πονοκεφάλους

* βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

* αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

* ανακουφίζει τον πόνο στο ισχίο και τις αρθρώσεις

* ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη

* αποτρέπει τη συσσώρευση του νερού στους ταρσούς, τα πόδια και τα πόδια

Η ρεφλεξολογία είναι γενικά ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, υπάρχουν καταστάσεις που απαιτούν συμβουλές από ένα γιατρό πριν από τη θεραπεία:

* ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης

* βαθιές φλεβικές θρομβώσεις

* προεκλαμψία

* λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Αποφύγετε τη ρεφλεξολογία, εάν έχετε οποιαδήποτε από αυτές τις συνθήκες:

* επιληψία

* πρόδρομο πλακούντα

* πάρα πολύ αμνιακό υγρό μετά από τις 32 εβδομάδες κύησης

* αν είχατε μια άμβλωση

* αν έχετε κάποια σοβαρή λοίμωξη


* αν έχετε κολπική αιμορραγία
medinova

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Ρινικοί πολύποδες - συμπτώματα και θεραπεία

Οι   ρινικοί πολύποδες είναι κοινοί, καλοήθεις σχηματισμοί σε σχήμα σταγόνας, που αναπτύσσονται στη μύτη ή τα ιγμόρεια, συνήθως γύρω από την περιοχή όπου τα ιγμόρεια ανοίγουν στη ρινική κοιλότητα. Οι ώριμοι ρινικοί πολύποδες μοιάζουν σαν ρόγες σταφυλιού με φλούδα χωρίς κουκούτσι. Συχνά συνδέονται με αλλεργίες ή άσθμα και ιδιαίτερα όταν είναι μικροί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, ενώ δεν απαιτούν ούτε θεραπεία. Ομως, όταν είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να μπλοκάρουν την φυσιολογική δίοδο αέρα από τα ιγμόρεια. Οταν στα ιγμόρεια συσσωρευτεί πάρα πολλή βλέννα, αυτή μπορεί να μολυνθεί σχηματίζοντας ένα παχύ αποχρωματισμένο στρώμα στη μύτη και το λαιμό που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους με ρινικούς πολύποδες. Οι ρινικοί πολύποδες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους πολύποδες που σχηματίζονται στο παχύ έντερο ή στην ουροδόχο κύστη. Σε αντίθεση με αυτούς τους τύπους του πολύποδα, είναι σπάνια κακοήθεις. Συνήθως, θεωρείται ότι προκαλούνται είτε από χρόνια φλεγμονή, είτε από την τάση

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ