Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πολύωρη χρήση κινητού πιθανόν ευθύνεται για το βουητό στα αυτιά μας



Τα κινητά τηλέφωνα έχουν κατά καιρούς γίνει αντικείμενο διερεύνησης καθώς για την πολύωρη χρήση τους δεν έχουμε εμπεριστατωμένα αποτελέσματα μελετών για το πόσο και αν είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.
Περισσότερο φως στη σχέση του κινητού με το βουητό των αυτιών μας ρίχνει αυστριακή μελέτη, στην οποία οι επιστήμονες μελέτησαν 100 ασθενείς με βουητό στα αυτιά και συνέκριναν τα αποτελέσματα με στοιχεία που είχαν από άλλα 100 άτομα που δεν είχαν βουητό στα αυτιά.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του βουητού στα αυτιά κα της χρήσης κινητού τηλεφώνου πάνω από 10 λεπτά ημερησίως.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν πάνω από 160 ώρες συνομιλίας στο κινητό είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βουητό στα αυτιά. Όμως παρατήρησαν και κάτι παράδοξο. Τα άτομα που έκαναν 4.000 κλήσεις ή περισσότερες, διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν βουητό από τα άτομα που έκαναν λιγότερες κλήσεις.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι παράγοντες που πιθανόν να παίζουν κάποιο ρόλο στη σχέση κινητού τηλεφώνου και βουητού είναι, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλής έντασης του τηλεφώνου, η πίεση που ασκείται στο αυτί όταν κρατάμε το τηλέφωνο και η ένταση της φωνής του συνομιλητή μας.

Όπως επισημαίνουν, υπολογίζεται ότι ένα 10% του πληθυσμού βιώνει αυτό το βουητό στα αυτιά του, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει αυξητική τάση σε αυτό το ποσοστό.
Τα αποτελέσματα της μελέτης όπως λένε οι ερευνητές, δεν είναι ασφαλή, καθώς η μέθοδος που χρησιμοποίησαν έχει αδυναμίες, όπως η ανάκληση δεδομένων από τη μνήμη των χρηστών, ωστόσο δίνουν κίνητρα στους ειδικούς να αναλύσουν ακόμα περισσότερο τη σχέση του κινητού με το βουητό.


http://www.naftemporiki.gr/story/1046747/i-poluori-xrisi
-kinitou-pithanon-euthunetai-gia-to-bouito-sta-autia-mas

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα ...

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris). Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας: Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβω...