Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πολύωρη χρήση κινητού πιθανόν ευθύνεται για το βουητό στα αυτιά μας



Τα κινητά τηλέφωνα έχουν κατά καιρούς γίνει αντικείμενο διερεύνησης καθώς για την πολύωρη χρήση τους δεν έχουμε εμπεριστατωμένα αποτελέσματα μελετών για το πόσο και αν είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.
Περισσότερο φως στη σχέση του κινητού με το βουητό των αυτιών μας ρίχνει αυστριακή μελέτη, στην οποία οι επιστήμονες μελέτησαν 100 ασθενείς με βουητό στα αυτιά και συνέκριναν τα αποτελέσματα με στοιχεία που είχαν από άλλα 100 άτομα που δεν είχαν βουητό στα αυτιά.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του βουητού στα αυτιά κα της χρήσης κινητού τηλεφώνου πάνω από 10 λεπτά ημερησίως.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν πάνω από 160 ώρες συνομιλίας στο κινητό είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βουητό στα αυτιά. Όμως παρατήρησαν και κάτι παράδοξο. Τα άτομα που έκαναν 4.000 κλήσεις ή περισσότερες, διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν βουητό από τα άτομα που έκαναν λιγότερες κλήσεις.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι παράγοντες που πιθανόν να παίζουν κάποιο ρόλο στη σχέση κινητού τηλεφώνου και βουητού είναι, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλής έντασης του τηλεφώνου, η πίεση που ασκείται στο αυτί όταν κρατάμε το τηλέφωνο και η ένταση της φωνής του συνομιλητή μας.

Όπως επισημαίνουν, υπολογίζεται ότι ένα 10% του πληθυσμού βιώνει αυτό το βουητό στα αυτιά του, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει αυξητική τάση σε αυτό το ποσοστό.
Τα αποτελέσματα της μελέτης όπως λένε οι ερευνητές, δεν είναι ασφαλή, καθώς η μέθοδος που χρησιμοποίησαν έχει αδυναμίες, όπως η ανάκληση δεδομένων από τη μνήμη των χρηστών, ωστόσο δίνουν κίνητρα στους ειδικούς να αναλύσουν ακόμα περισσότερο τη σχέση του κινητού με το βουητό.


http://www.naftemporiki.gr/story/1046747/i-poluori-xrisi
-kinitou-pithanon-euthunetai-gia-to-bouito-sta-autia-mas

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...