Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι κίνδυνοι της ακτινοβολίας από το 4G: 30 λεπτών έκθεση επιδρά στη λειτουργία του εγκεφάλου



Το περιοδικό Κλινικής Νευροφυσιολογίας δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι 30 λεπτά της έκθεσης σε ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων LTE (4G) επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές προκάλεσαν στο δεξί αυτί των 18 συμμετεχόντων, LTE ακτινοβολία για 30 λεπτά. Η απορροφούμενη ποσότητα ακτινοβολίας στον εγκέφαλο ήταν στα διεθνή επιτρεπτά όρια σύμφωνα με το ICNIRP και η πηγή της ακτινοβολίας κρατήθηκε 1 εκ από το αυτί.

Για την αποφυγή λανθασμένων αποτελέσματων λόγω ανθυποβολής οι ερευνητές εφάρμοσαν διπλή διασταρώμενη μελέτη συμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες χωρίς να το γνωρίζουν υποβλήθησαν σε πραγματική αλλά και εικονική έκθεση.

Η κατάσταση ηρεμίας εγκεφαλικής δραστηριότητας του κάθε συμμετέχοντα μετρήθηκε με απεικόνιση μαγνητικής ακτινογραφίας (fMRI) δύο φορές, μία φορά μετά την έκθεση σε ακτινοβολία LTE ραδιοσυχνοτήτων, και στη συνέχεια και πάλι μετά από εικονική έκθεση.



Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από την τεχνολογία LTE 4G επηρεάζει τη νευρική δραστηριότητα του εγκεφάλου τόσο στη κοντινή περιοχή του εγκεφάλου όσο και στην απομακρυσμένη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Αυτή η μελέτη είναι σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή είναι η πρώτη που διεξάχθηκε για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις του Long Term Evolution (LTE), τέταρτης γενιάς (4G) κινητό τηλέφωνο τεχνολογίας. Δεύτερον, λόγω του γρήγορου ρυθμού της υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια ενωση κατασκευαστών κινητών η “LTE είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία της κινητής σύστημα ποτέ”. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη αγορά LTE στον κόσμο. Μέχρι τον Μάρτιο του 2013, το παγκόσμιο σύνολο των συνδρομών LTE ήταν ήδη 91 εκατομμύρια συνδρομητές. Πάνω από τα μισά από αυτά, 47 εκατομμύρια, ήταν Αμερικανός 4G συνδρομητές.

Εκθεση σε κινητό τηλέφωνο και ασθένειες
Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε ακτινοβολία LTE ραδιοσυχνοτήτων επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των εκθέσεων δεν έχουν ακόμη μελετηθεί, αλλά υπάρχουν ήδη σημαντικές ενδείξεις που συνδέουν τις εκθέσεις αυτές σε μια μυριάδα από ανεπιθύμητα βιολογικές επιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων:

Καταστροφή του σπέρματος
Διανοίξεις του DNA
Αυξημένη γλυκόζη στον εγκέφαλο
Αποδυναμομένα οστά
Γενετικό στρες
Δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Επιδράσεις στα αγέννητα παιδιά

Πιο ανησυχητική είναι η σχέση μεταξύ αυτών των εκθέσεων με τις παρακάτω ασθένειες:
Της νόσου του Alzheimer
Αυτισμός
Ογκοι του εγκεφάλου
Καρκίνος του μαστού
Καρκίνο του εγκεφάλου

Απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του LTE και άλλες μορφές της ακτινοβολίας κινητού τηλεφώνου, αλλά υπάρχουν ήδη σημαντικές ενδείξεις . Πολλοί επιστήμονες και ειδικοί ιατρικής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: Lloyd Burrell, Globalresearchreport
Ελεύθερη μετάφραση ygeia.gr

ygeia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...