Εάν ταλαιπωρείστε συχνά
από πονοκεφάλους, πριν καταφύγετε στα
παυσίπονα, ελέγξτε την ποσότητα του
αλατιού που καταναλώνετε.
Όπως υποστηρίζουν οι
επιστήμονες, η μείωση της κατανάλωσης
αλμυρών τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε
μείωση κατά το ένα τρίτο της συχνότητας
των πονοκεφάλων.
Σε μελέτη που έκαναν
αμερικανοί ερευνητές, διαπίστωσαν ότι
η μείωση κατανάλωσης αλατιού από τα 9γρ
ημερησίως στα 3γρ, επέφερε μείωση των
πονοκεφάλων κατά 31%.
Οι συμμετέχοντες έτρωγαν
καθημερινά τροφές που ανέβαζαν την
ημερήσια πρόσληψη αλατιού σε 9γρ την
ημέρα. Η πρόσληψη αλατιού στη συνέχεια
μειώθηκε σε 6γρ και τελικά μειώθηκε στα
3γρ.
Οι συμμετέχοντες
κατέγραφαν όλα τα πιθανά συμπτώματα
όπως οι πονοκέφαλοι, το πρήξιμο, η
ξηροστομία, η κούραση κ.α. σε ένα
ερωτηματολόγιο.
Οι ερευνητές παρατήρησαν
ότι η μείωση της κατανάλωσης αλατιού
από τα 9γρ στα 3γρ συνοδεύτηκε από την
αντίστοιχη μείωση κατά 31% των αναφερόμενων
περιπτώσεων πονοκεφάλου.
onmed
Σχόλια