Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακμή στην πλάτη: 9 απλοί τρόποι να απαλλαγείτε



 

Το καλοκαίρι η πλάτη παραμένει εκτεθειμένη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε λοιπόν να υπάρχουν ενοχλητικά σπυράκια στην επιδερμίδα.
Η πλάτη είναι ένα από τα σημεία με τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες, οπότε είναι αρκετά επιρρεπής στις κρίσεις ακμής.

Δείτε μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη και να αποφύγετε να εμφανιστούν καινούργια στο μέλλον.

1. Επιλέξτε τα σωστά υφάσματα
Προτιμήστε τα μπλουζάκια από βαμβακερό ύφασμα, ιδιαίτερα όταν γυμνάζεστε. Τα βαμβακερά μπλουζάκια απορροφούν τον ιδρώτα και τα έλαια του δέρματος κι έτσι δεν φράζουν οι πόροι.

2. Προσέξτε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό που θα επιλέξετε
Διάφορες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά ερεθίζουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Εάν παρατηρήσετε δερματικά συμπτώματα, όπως μικρά σπυράκια, λόγω ενός συγκεκριμένου προϊόντος, διακόψτε τη χρήση και προτιμήστε κάποιο άλλο.

3. Κάντε μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική
Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο! Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να κάνετε μπάνιο αμέσως μετά την προπόνηση, φροντίστε τουλάχιστον να αλλάξετε μπλούζα.

4. Μειώστε την κατανάλωση υδατανθράκων
Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προωθούν τις φλεγμονές στο σώμα αλλά και την παραγωγή ελαίων από τους σμηγματογόνους αδένες.

5. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα
Η τακτική απολέπιση καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος. Για τις λιπαρές επιδερμίδες επιτρέπεται ακόμη και η καθημερινή απολέπιση, όμως για το ευαίσθητο δέρμα η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα αρκεί.

7. Προτιμήστε το αντιβακτηριδιακό σαπούνι
Ένα ειδικό αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή αφρόλουτρο θα βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλλαγμένο από τα βακτήρια που συμβάλλουν στις κρίσεις ακμής.

8. Επιλέξτε προϊόντα κατά της ακμής
Αναζητήστε προϊόντα με βενζοϊκό υπεροξείδιο ή με σαλικυλικό οξύ, τα οποία είναι ενδεδειγμένα και αποτελεσματικά για κάθε τύπο ακμής.

9. Συμβουλευτείτε δερματολόγο
Εάν καμία από τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να προτείνει λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Ο δερματολόγος μπορεί για παράδειγμα να προτείνει από του στόματος αντιβίωση ή χημικό πήλινγκ για πιο δραστικά αποτελέσματα.

onmed

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Ρινικοί πολύποδες - συμπτώματα και θεραπεία

Οι   ρινικοί πολύποδες είναι κοινοί, καλοήθεις σχηματισμοί σε σχήμα σταγόνας, που αναπτύσσονται στη μύτη ή τα ιγμόρεια, συνήθως γύρω από την περιοχή όπου τα ιγμόρεια ανοίγουν στη ρινική κοιλότητα. Οι ώριμοι ρινικοί πολύποδες μοιάζουν σαν ρόγες σταφυλιού με φλούδα χωρίς κουκούτσι. Συχνά συνδέονται με αλλεργίες ή άσθμα και ιδιαίτερα όταν είναι μικροί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, ενώ δεν απαιτούν ούτε θεραπεία. Ομως, όταν είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να μπλοκάρουν την φυσιολογική δίοδο αέρα από τα ιγμόρεια. Οταν στα ιγμόρεια συσσωρευτεί πάρα πολλή βλέννα, αυτή μπορεί να μολυνθεί σχηματίζοντας ένα παχύ αποχρωματισμένο στρώμα στη μύτη και το λαιμό που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους με ρινικούς πολύποδες. Οι ρινικοί πολύποδες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους πολύποδες που σχηματίζονται στο παχύ έντερο ή στην ουροδόχο κύστη. Σε αντίθεση με αυτούς τους τύπους του πολύποδα, είναι σπάνια κακοήθεις. Συνήθως, θεωρείται ότι προκαλούνται είτε από χρόνια φλεγμονή, είτε από την τάση

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ