Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Σβήστε'' φυσικά τους μαύρους κύκλους!

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Ξυπνάτε το πρωί και δεν τολμάτε να αντικρίσετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη αφού η θέα των μαύρων κύκλων σας αναστατώσει και αμέσως χαλάει η διάθεσή σας. 

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση τους είναι μεταξύ άλλων: 

η κληρονομικότητα, το εκ γενετής λεπτότερο δέρμα κάτω από τα μάτια, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η κόπωση αλλά και η έλλειψη ύπνου.

 
Επίσης ορισμένα φάρμακα, που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και οι ορμονικές ανισορροπίες λόγω έμμηνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή και εμμηνόπαυσης στη γυναικεία περίπτωση.
 
Όπως συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας μπορείτε να ''σβήσετε'' τους μαύρους κύκλους αλλάζοντας ορισμένες από τις καθημερινές σας συνήθειες.
 
 
Παραδοθείτε άνευ όρου στον Μορφέα
 
Η έλλειψη ύπνου εκτός των άλλων προκαλεί έντονους  μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Καλό είναι να ακολουθείτε το καθημερινό 8ωρο ύπνου.
 
Προσέξτε τη διατροφή σας
 
Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο  το καθημερινό σας διαιτολόγιο να είναι πλήρες και ολοκληρωμένο. Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά, πιείτε άφθονο νερό και αν χρειαστεί, πάρτε συμπληρώματα βιταμινών καθώς έχει αποδειχθεί πως η έλλειψή τους σε συνδυασμό με την αναιμία μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους.
 
Κόψτε το κάπνισμα 
 
Η βλαβερή αυτή συνήθεια εκτός των άλλων κακών προκαλεί και προβλήματα στα αγγεία που κάνουν το πρόβλημά σας να φαίνεται ακόμη πιο αντιαισθητικό.
 
Διώξτε το άγχος
 
Το υπερβολικό άγχος της καθημερινότητας ενδεχομένως σας εμποδίζει να κοιμηθείτε σωστά, να φάτε όπως πρέπει και να ξεκουραστείτε. Νικήστε το άγχος και αμέσως τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.
 
 Γιατροσόφια της γιαγιάς
 
Τα γιατροσόφια της γιαγιάς υπόσχονται να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους με αγγούρι και με τσάι
 
Βάλτε ένα κομμάτι αγγούρι για 15 λεπτά και χαλαρώστε.
Αν έχετε φτιάξει τσάι με φακελάκια μην τα πετάξετε. Τυλίξτε τα σε ένα μαλακό πανί μαζί με ένα παγάκι. και τοποθετήστε το ακριβώς πάνω στους μαύρους κύκλους. 

                                                                                                                            iatropedia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris). Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας: Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβω

Ποικιλόχρους πιτυρίαση (ΠΠ)

Η ποικιλόχρους πιτυρίαση (ΠΠ) είναι μια λοίμωξη των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος. Ο ασθενής ενοχλείται από τον ανομοιόμορφο χρωματισμό του δέρματος και την απολέπιση των βλαβών, έναν αντιαισθητικό συνδυασμό. Η λοίμωξη προκαλείται από ένα ζυμομύκητα, που παρασιτεί φυσιολογικά σε μικρό αριθμό στην επιδερμίδα, κυρίως στις λιπαρές περιοχές του λαιμού, άνω θώρακα, ράχης, τριχωτού κεφαλής. Πως μοιάζει και πως αναγνωρίζουμε τη νόσο; Παρατηρούμε μικρές και λεπιδώδεις κηλίδες σε διάφορους χρωματισμούς (εξ’ ου και το «ποικιλόχρους») από άσπρο, μέχρι καφέ και ερυθρό. Ο μύκητας καταστρέφει τα μελανοκύτταρα και έτσι αποχρωματίζει το δέρμα. Καθώς το άτομο μαυρίζει στον ήλιο, οι κηλίδες γίνονται πιο εμφανείς, ιδίως σε μελαχρινά άτομα. Όταν οι κηλίδες εμφανίζονται σε πρόσωπο και λαιμό, είναι πολύ αντιαισθητικές. Ποια είναι τα συμπτώματα; Η νόσος είναι ασυμπτωματική, αλλά μερικές φορές σε έντονη εφίδρωση που ο ασθενής είναι ζεστός, κάνει κνησμό. Ποιος μπορεί να προσβληθεί

Πίεση ματιού: Τι την ανεβάζει, ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για την αρτηριακή τους πίεση, λίγοι όμως είναι αυτοί που ελέγχουν την πίεση των ματιών. Ο έλεγχος της οφθαλμικής πίεσης ωστόσο, είναι απαραίτητος, καθώς αν ανέβει επικίνδυνα μπορεί να βλάψει την όραση. Τα μάτια περιέχουν ένα υγρό που παράγεται και ρέει συνεχώς μέσα και έξω από αυτά. Η διακίνηση αυτού του υγρού, που δεν αποτελεί μέρος των δακρύων, δημιουργεί μια πίεση στο εσωτερικό του ματιού. Αν για κάποιο λόγο παρεμποδίζεται η παροχέτευση του υδατοειδούς αυτού υγρού, τότε αυτό συσσωρεύεται μέσα στο μάτι και η πίεση των ματιών ανεβαίνει. Φυσιολογικές τιμές Οι φυσιολογικές τιμές της πίεσης των ματιών διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η μέση τιμή της ενδοφθάλμιας πίεσης είναι 10-21 mmHg. Αίτια αύξησης της πίεσης του ματιού -Γήρανση -Οικογενειακό ιστορικό -Υπερμετρωπία -Παλιοί τραυματισμοί στο μάτι -Ιστορικό σοβαρής αναιμίας -Κολλύρια ή άλλων φάρμακα με κορτιζόνη Συμπτώματα Η αύξηση της πίεσης δεν έχει συμπτώμ