Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάθε πόση ώρα εφαρμόζουμε πάγο και για πόσο μετά από τραυματισμό


Μετά από έναν τραυματισμό, συνήθως εμφανίζεται στο σημείο μώλωπας λόγω της αιμορραγίας στους ιστούς, ενώ εκδηλώνεται παράλληλα οίδημα (πρήξιμο) και ο πόνος.

Η εφαρμογή πάγου είναι συνήθως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των περισσότερων ήπιων τραυματισμών.
Ο πάγος βοηθά να περιοριστεί η αιμορραγία στους ιστούς, να προληφθεί ή να μειωθεί άμεσα το οίδημα και η φλεγμονή, να περιοριστούν οι μυϊκοί σπασμοί και να μειωθεί ο πόνος στο σημείο, χάρη στο μούδιασμα που επιφέρει.

Πρέπει όμως να προσέχουμε για πόση ώρα και κάθε πόσο θα εφαρμόζουμε τον πάγο στο σημείο του τραυματισμού.
Καλύπτοντας πάντα το δέρμα με μια πετσέτα, θα πρέπει να εφαρμόζετε τον πάγο για 20-30 λεπτά και ποτέ περισσότερο, καθώς υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο δέρμα ή τα υποκείμενα νεύρα.
Ελέγξτε την απόχρωση του δέρματος 5 λεπτά αφού εφαρμόσετε τον πάγο. Εάν το δέρμα έχει κοκκινίσει ή έχει έντονο ροζ χρώμα τοπικά, μπορείτε να απομακρύνετε τον πάγο. Η επίδραση του πάγου θεωρείται πιο ισχυρή όταν πιέζουμε ελαφρώς την παγοκύστη στο σημείο του τραυματισμού.

Ιδανικά, ο πάγος πρέπει να εφαρμόζεται εντός 5-10 λεπτών από τη στιγμή του τραυματισμού, για 20-30 λεπτά το πολύ. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε 2-3 ώρες για τις επόμενες 24-48 ώρες.

Αποφύγετε την εφαρμογή πάγου:
- Σε σημεία του σώματος όπου η κυκλοφορία του αίματος δεν είναι καλή.
- Εάν έχει διαπιστωθεί λοίμωξη στο σημείο.
- Σε σημεία όπου το δέρμα έχει τραυματιστεί εκτενώς.
- Σε σημεία όπου το δέρμα δεν παρουσιάζει ευαισθησία στο κρύο (μειωμένη αίσθηση).
- Στον αριστερό ώμο εάν έχετε πρόβλημα με την καρδιά σας.
- Στο πρόσθιο ή το πλαϊνό τμήμα του λαιμού. 

onmed

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...