Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αξίζω να είμαι εγώ; ΜΟΥ ΛΕΣ ότι δεν ξέρεις ποια είναι τα συναισθήματα. Δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις. Δεν έμαθες να το κάνεις .Ίσως κάποτε το ήξερες. Υποθέτεις ότι γεννήθηκες με τον κατάλληλο μηχανισμό ανέπαφο, ανέγγιχτο. Μετά κάτι τον χάλασε, τον απορρύθμισε. Εσύ ήσουν, λες, ή κάποιο άλλο κακοποιητικό χέρι.
Τότε έγινε η «ζημιά»...

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι ταλαιπωρείσαι πολύ κάθε φορά αντιμέτωπη με τις καθημερινές απαιτήσεις των ανθρώπων για φανερώματα συναισθημάτων.
«Πώς αισθάνεσαι;», «Τι νιώθεις;», «Ποια συναισθήματα σου δημιουργούνται;», «Πώς είσαι συναισθηματικά;» Τα χάνεις ζαλίζεσαι, μπερδεύεσαι, θυμώνεις.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι ψάχνεις όλο αγωνία να διαλέξεις την κατάλληλη απάντηση μέσα σε αόρατους πίνακες γεμάτους λίστες πολλαπλών επιλογών. Αλλά ούτε και αυτό το καταφέρνεις με επιτυχία. Σου λείπει η γνώση της αποκρυπτογράφησης. Δεν γνωρίζεις τέτοιου είδους «γλώσσα». Δεν μπορείς να τη διαβάσεις.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι είσαι στην απέναντι όχθη και βλέπεις όλους (;) τους άλλους από μακρυά. Είμαστε όλοι οι άλλοι απέναντι και είμαστε όλοι διαφορετικοί από εσένα, λες. Εσύ αντίπερα στέκεις πάντα τόσο μόνη.Εμείς ξέρουμε να μιλάμε αυτή τη «γλώσσα» Όπως και αν έχει τη μάθαμε κάποτε και τώρα τη χρησιμοποιούμε. Αν τη μάθεις και εσύ, λές, θα περάσεις απέναντι. Δεν σου αρέσει όμως που πάντοτε θα παραμείνεις «αυτή που ήρθε από την απέναντι όχθη Εμείς ίσως το ξεχάσουμε αυτό κάποτε, αλλά εσύ ποτέ, λες.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι σου είναι αναγκαία η γνώση αυτής της γλώσσας. Θα καταφέρεις να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου επιτέλους. Να μάθεις ποια είσαι. Να κατανοήσεις τι θέλεις πραγματικά και τι όχι. Άρα, λες, θα το μάθουν και οι Άλλοι και τότε θα αποφασίσουν αν θέλουν να έχουν σχέση μαζί σου.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι όλη αυτή η προσπάθεια, όλος αυτός ο δρόμος είναι σαν ένα μεγάλο βουνό και εσύ βρίσκεσαι ακόμα στην αρχή. Στα απόλυτα «βασικά», όπως λές. Τόσος δρόμος ακόμα μέχρι εκεί πανω.Και τόσο καιρό τι κάνεις; Τίποτα δεν έμαθες ακόμα, αναρωτιέσαι.

ΣΟΥ ΛΕΩ ότι η θέα του συναισθηματικού μας κόσμου μας φέρνει κοντά στον εαυτό μας. Στην αλήθεια του. Στην αποκωδικοποιήση του, όπως είπες.

ΣΟΥ ΛΕΩ ότι ο δρόμος που θα βαδίσουμε ίσως είναι μεγάλος και δύσβατος σαν το μεγάλο βουνό που είπες.

ΣΟΥ ΛΕΩ είσαι σίγουρη ότι αισθάνεσαι έτοιμη να περάσεις στην απέναντι όχθη;
Είσαι σίγουρη ότι ήρθε η ώρα να μάθεις να διαβάζεις αυτή τη γλώσσα;

ΣΟΥ ΛΕΩ είσαι σίγουρη ότι θέλεις να μάθεις τον εαυτό σου; Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να ξεκινήσεις να...υπάρχεις;

ΣΟΥ ΛΕΩ είσαι σίγουρη ότι θέλεις να ΣΕ κοιτάξεις κατάματα;
Και τελικά ΣΟΥ ΛΕΩ, ξέρεις, ότι ίσως δεις κάποια που θα ΑΞΙΖΕΙ;
Πώς είπες;...


Αλεξάνδρα Γεωργίου
Συνθετική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Εκπαιδευτικός
( Integrative Counselling, COSCA / Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής)
Απλό Τακτικό Μέλος της Ε.Ε.Σ (Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής) και της E.A.C (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής)
  "Γίνε αυτό που είσαι",Φ.Νίτσε


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Ερνηνεία των αποτελεσμάτων του τεστ παπ

Το τεστ ΠΑΠ είναι αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Το τεστ παπ γίνεται με λήψη κυττάρων από την επιφάνεια του τραχήλου της μήτρας Ο γιατρός με τη βοήθεια ενός κολποδιαστολέαπαίρνει με ένα μικρό βουρτσάκι και μια σπάτουλα κύτταρα από την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του τραχήλου. Αυτά τα κύτταρα τοποθετούνται σε μια μικρή γυάλινη επιφάνεια ή σε ένα μπουκαλάκι με υγρό και στέλνονται στο εργαστήριο. Ο κυτταρολόγος εξετάζει το δείγμα των κυττάρων κάτω από ένα μικροσκόπιο που βλέπει εάν τα κύτταρα είναι φυσιολογικά ήυπάρχει δυσπλασία.
Το τεστ παπ είναι μια μέθοδος ελέγχου, η οποία σκοπό έχει να διαγνώσει αρκετά νωρίς τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έτσι ώστε να ανευρίσκεται σε θεραπεύσιμα στάδια.
Το TestPap (τέστ Παπανικολάου) πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο, μαζί με το υπερηχογράφημα και τον έλεγχο των μαστών, μετά την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν πρώιμες αλλαγές στα κύτταρα του τραχήλου της μή…

Γιατρέ το παιδί μου έχει διάρροια

Τι λέμε διάρροια; Πρόκειται για την αύξηση του αριθμού των κενώσεων σε μία ημέρα (ακόμα και αν δεν είναι υδαρείς!) ή τις υδαρείς(«σαν νερό») κενώσεις. Αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εκδήλωση της γαστρεντερίτιδας, δηλαδή λοίμωξης του γαστρεντερικού, με απώλειες νερού και ιόντων, που μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι ανάγκες για υγρά είναι αυξημένες και οι γαστρεντερίτιδες είναι πιο συχνές.
Από που την κόλλησε; Το 85% των γαστρεντερίτιδων οφείλεται σε ιούς (Rota, ADV…), λιγότερο συχνά σε μικρόβια (καμπυλοβακτηρίδιο, σαλμονέλα, κολοβακτηρίδιο, σιγκέλα, γερσίνια…) και σπανιότερα σε παράσιτα (λάμβλια, κρυπτοσπορίδιο…).Με απλά λόγια, οχτώμιση… στα δέκα παιδιά με γαστρεντερίτιδα, έχουν ίωση. Η μετάδοση γίνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο (έντερο-στοματική οδό), ή από μολυσμένα τρόφιμα (νερό, αυγά, πουλερικά…), ή ακόμα και μολυσμένα.
Τι είναι αφυδάτωση; Αφυδάτωση ονομάζουμε την μείωση του νερού και/ή των ηλεκτρολυτών (κάλιο και νάτ…