Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αξίζω να είμαι εγώ; ΜΟΥ ΛΕΣ ότι δεν ξέρεις ποια είναι τα συναισθήματα. Δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις. Δεν έμαθες να το κάνεις .Ίσως κάποτε το ήξερες. Υποθέτεις ότι γεννήθηκες με τον κατάλληλο μηχανισμό ανέπαφο, ανέγγιχτο. Μετά κάτι τον χάλασε, τον απορρύθμισε. Εσύ ήσουν, λες, ή κάποιο άλλο κακοποιητικό χέρι.
Τότε έγινε η «ζημιά»...

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι ταλαιπωρείσαι πολύ κάθε φορά αντιμέτωπη με τις καθημερινές απαιτήσεις των ανθρώπων για φανερώματα συναισθημάτων.
«Πώς αισθάνεσαι;», «Τι νιώθεις;», «Ποια συναισθήματα σου δημιουργούνται;», «Πώς είσαι συναισθηματικά;» Τα χάνεις ζαλίζεσαι, μπερδεύεσαι, θυμώνεις.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι ψάχνεις όλο αγωνία να διαλέξεις την κατάλληλη απάντηση μέσα σε αόρατους πίνακες γεμάτους λίστες πολλαπλών επιλογών. Αλλά ούτε και αυτό το καταφέρνεις με επιτυχία. Σου λείπει η γνώση της αποκρυπτογράφησης. Δεν γνωρίζεις τέτοιου είδους «γλώσσα». Δεν μπορείς να τη διαβάσεις.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι είσαι στην απέναντι όχθη και βλέπεις όλους (;) τους άλλους από μακρυά. Είμαστε όλοι οι άλλοι απέναντι και είμαστε όλοι διαφορετικοί από εσένα, λες. Εσύ αντίπερα στέκεις πάντα τόσο μόνη.Εμείς ξέρουμε να μιλάμε αυτή τη «γλώσσα» Όπως και αν έχει τη μάθαμε κάποτε και τώρα τη χρησιμοποιούμε. Αν τη μάθεις και εσύ, λές, θα περάσεις απέναντι. Δεν σου αρέσει όμως που πάντοτε θα παραμείνεις «αυτή που ήρθε από την απέναντι όχθη Εμείς ίσως το ξεχάσουμε αυτό κάποτε, αλλά εσύ ποτέ, λες.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι σου είναι αναγκαία η γνώση αυτής της γλώσσας. Θα καταφέρεις να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου επιτέλους. Να μάθεις ποια είσαι. Να κατανοήσεις τι θέλεις πραγματικά και τι όχι. Άρα, λες, θα το μάθουν και οι Άλλοι και τότε θα αποφασίσουν αν θέλουν να έχουν σχέση μαζί σου.

ΜΟΥ ΛΕΣ ότι όλη αυτή η προσπάθεια, όλος αυτός ο δρόμος είναι σαν ένα μεγάλο βουνό και εσύ βρίσκεσαι ακόμα στην αρχή. Στα απόλυτα «βασικά», όπως λές. Τόσος δρόμος ακόμα μέχρι εκεί πανω.Και τόσο καιρό τι κάνεις; Τίποτα δεν έμαθες ακόμα, αναρωτιέσαι.

ΣΟΥ ΛΕΩ ότι η θέα του συναισθηματικού μας κόσμου μας φέρνει κοντά στον εαυτό μας. Στην αλήθεια του. Στην αποκωδικοποιήση του, όπως είπες.

ΣΟΥ ΛΕΩ ότι ο δρόμος που θα βαδίσουμε ίσως είναι μεγάλος και δύσβατος σαν το μεγάλο βουνό που είπες.

ΣΟΥ ΛΕΩ είσαι σίγουρη ότι αισθάνεσαι έτοιμη να περάσεις στην απέναντι όχθη;
Είσαι σίγουρη ότι ήρθε η ώρα να μάθεις να διαβάζεις αυτή τη γλώσσα;

ΣΟΥ ΛΕΩ είσαι σίγουρη ότι θέλεις να μάθεις τον εαυτό σου; Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να ξεκινήσεις να...υπάρχεις;

ΣΟΥ ΛΕΩ είσαι σίγουρη ότι θέλεις να ΣΕ κοιτάξεις κατάματα;
Και τελικά ΣΟΥ ΛΕΩ, ξέρεις, ότι ίσως δεις κάποια που θα ΑΞΙΖΕΙ;
Πώς είπες;...


Αλεξάνδρα Γεωργίου
Συνθετική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Εκπαιδευτικός
( Integrative Counselling, COSCA / Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής)
Απλό Τακτικό Μέλος της Ε.Ε.Σ (Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής) και της E.A.C (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής)
  "Γίνε αυτό που είσαι",Φ.Νίτσε


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας