Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 45% των αλλεργιών εμφανίζεται στην ενήλικη ζωήΑύξηση κατά 21% από το 2010 έχουν καταγράψει τα περιστατικά παιδικών αλλεργιών στα φιστίκια, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα. Μια δεύτερη μελέτη ανέφερε ότι το 45% των αλλεργιών εμφανίζονται κατά την ενηλικίωση.

Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι σχεδόν το 2,5% των παιδιών (ένα στα 40) έχει αλλεργία στα φιστίκια, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στον οργανισμό.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η αλλεργία αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί, αν οι γονείς δίνουν μικρές ποσότητες φιστικιών στα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία, όταν αυτά έχουν ήδη εκδηλώσει τα πρώτα αλλεργικά συμπτώματα όπως π.χ. έκζεμα. Αυτό ωστόσο πρέπει να γίνεται με την καθοδήγηση αλλεργιολόγουυ.

Εκτός από τα φιστίκια, σε άνοδο βρίσκονται και οι αλλεργίες σε άλλους ξηρούς καρπούς καθώς επίσης στα οστρακοειδή και στο σουσάμι.

Πολλές αλλεργίες εμφανίζονται στην ενήλικη ζωή
Συχνά όταν σκεφτόμαστε  τις τροφικές αλλεργίες θεωρούμε ότι σχετίζονται κυρίως με τα παιδιά αλλά μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI: American College of Allergy, Asthma and Immunology) δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι με αλλεργία στα τρόφιμα ανέφεραν ότι μία ή περισσότερες αλλεργίες ξεκίνησαν στην ενήλικη ζωή.

“Οι τροφικές αλλεργίες θεωρούνται συχνά μια κατάσταση που ξεκινάει κατά την παιδική ηλικία, οπότε η ιδέα ότι το 45% των ενηλίκων με τροφικές αλλεργίες τις αναπτύσσουν στην ενηλικίωση είναι εκπληκτικό”, λέει ο Ruchi Gupta, μέλος της ACAAI και βασικός συγγραφέας της μελέτης. “Είδαμε επίσης ότι, όπως και με τα παιδιά, η συχνότητα των τροφικών αλλεργιών σε ενήλικες αυξάνεται σε όλες τις εθνικές ομάδες”.

Η συνηθέστερη τροφική αλλεργία μεταξύ των ενηλίκων είναι τα οστρακοειδή, που επηρεάζει περίπου το 3,6% των ενηλίκων των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει μια αύξηση 44% από το 2,5% που δημοσιεύθηκε σε μελέτη του 2004.

Παρομοίως, τα νέα δεδομένα υποδηλώνουν ότι ο επιπολασμός των αλλεργιών σε ξηρούς καρπούς έχει αυξηθεί στο 1,8% από μια εκτίμηση 0,5% του 2008. Πρόκειται για μια αύξηση κατά 260%.

“Η έρευνά μας διαπίστωσε επίσης ότι μεταξύ των μαύρων, ασιατικών και ισπανόφωνων ενηλίκων, ο κίνδυνος ανάπτυξης αλλεργίας σε ορισμένα τρόφιμα είναι υψηλότερος από ό, τι για τα λευκούς, ειδικά για τα οστρακοειδή και τα φιστίκια”, είπε ο Christopher Warren, υποψήφιος διδάκτορας, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη.

“Για παράδειγμα, οι ασιάτες ενήλικες ήταν 2,1 φορές πιο πιθανό να αναφέρουν αλλεργία στα οστρακοειδή από τους λευκούς ενήλικες και οι ισπανόφωνοι ανέφεραν αλλεργία στα φιστίκια 2,3 φορές περισσότερο”.

Να σημειωθεί ότι πολλά άτομα μπορεί να μην αναγνωρίζουν ότι έχουν τροφική αλλεργία πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια δυσανεξία σε τρόφιμα. Έτσι μπορεί να μην αναζητούν βοήθεια αλλεργιολόγου ο οποίος είναι εκπαιδευμένος για τη διεξαγωγή δοκιμών για τη διάγνωση της αλλεργίας.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας