Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα 7 σημεία στο σώμα που μας πονάνε λόγω της κακής ψυχολογικής μας διάθεσης (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο πόνος είναι ο τρόπος που το σώμα μας μας λέει πως έχουμε χτυπήσει ή θεραπευόμαστε. Είναι ένα κομμάτι της ζωής που όλοι πρέπει να βιώσουμε σε κάποιον βαθμό. Όλοι έχουμε κοπεί, έχουμε χτυπήσει ή μελανιάσει από ένα χτύπημα ή πτώση, χωρίς να αναφερθούμε στους πονοκεφάλους ή άλλους πόνους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι πόνοι που δεν προκαλούνται από φυσικό τραύμα, αλλά προέρχονται από την συναισθηματική μας κατάσταση. Μπορούν να γίνουν επίμονοι και να επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας και όποιος και όλοι οι πόνοι, δεν θα πρέπει να αγνοηθούν. Δείτε παρακάτω 7 τύπους σωματικών πόνων που συνδέονται με τα συναισθήματά μας:

1. Πόνοι στο πάνω μέρος της πλάτης. Σε μερικές περιπτώσεις προέρχεται από την μοναξιά, τη σύγχυση και του συναισθήματος πως δεν σε αγαπάνε. Ψάξτε για υποστήριξη στους φίλους, τους συγγενείς και τους αγαπημένους σας.

2. Πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης. Όταν αγχώνεστε για τα οικονομικά, μπορεί να εμφανιστεί αυτός ο πόνος. Αντί να τον αγνοήσετε, προσπαθήστε να βάλετε τα οικονομικά σας σε τάξη.

3. Πονοκέφαλος. Πολύ συχνά, όταν υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος, αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες και άλλοι τύποι πόνων στο κεφάλι μπορεί να προέρχονται από αυτή την πίεση. Απλά χαλαρώστε και προσπαθήστε να ηρεμήσετε

.4. Πόνοι στους αγκώνες. Εάν σας πονάει ο αγκώνας χωρίς να τον έχετε χτυπήσει, μάλλον σημαίνει πως δεν μπορείτε να δεχτείτε τις αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή σας. Απλά αγκαλιάστε την αλλαγή και θα νιώσετε πολύ καλύτερα!

5. Πόνοι στο ισχίο. Όπως και οι πόνοι στους αγκώνες, οι πόνοι στο ισχίο σημαίνει πως φοβάστε να προχωρήσετε στο μέλλον. Πρέπει απλά να ακολουθήσετε το ρεύμα και να σηκωθείτε στα πόδια σας.

6. Πόνοι στο λαιμό. Εάν είστε από αυτούς που κρατάνε έχθρα είτε προς τους άλλους είτε προς τους εαυτούς τους, τότε πιθανώς να νιώθετε το λαιμό σας άκαμπτο και να πονάει. Απλά επικεντρωθείτε σε όλα αυτά που σας αρέσουν και προσπαθήσετε να συγχωρέσετε ότι σας βαραίνει.

7. Πόνοι στους ώμους. Έχετε νιώσει ποτέ λες και έχετε ένα τεράστιο βάρος στους ώμους; Είναι το συναισθηματικό βάρος που σηκώνετε και κουβαλάτε παντού μαζί σας. Είναι ένας πόνος που δεν γίνεται να αγνοήσεις, αλλά για να φύγει θα πρέπει να κάνετε κάτι για να μην σκέφτεστε τα προβλήματα και τα άγχη σας. Επίσης, καλό θα ήταν να σταματούσατε να υιοθετείτε προβλήματα άλλων.


Tromaktiko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τελειομανία: Χαρακτηριστικά και αρνητικές επιπτώσεις

Νιώθεις συχνά την ανάγκη ό,τι κάνεις να το κάνεις τέλεια; Έχεις παρατηρήσει να αναλαμβάνεις μια δουλειά και να μην την παραδίδεις ποτέ γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι τέλεια και όλο κάτι λείπει; Καθυστερείς να παραδώσεις projects στη δουλειά σου γιατί νιώθεις την ανάγκη να τα τελειοποιήσεις; Παρατηρείς πως είσαι συνεχώς αγχωμένος γιατί θέλεις όλα να τα κάνεις τέλεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου; Εάν έχεις μαζέψει αρκετά ναι στις παραπάνω ερωτήσεις τότε ίσως ανήκεις στην κατηγορία του τελειομανή. Ως τελειομανής ορίζεται ο άνθρωπος που αρνείται να δεχτεί οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα. Εκφράζει τη συνεχή προσπάθεια ενός ατόμου για την αποφυγή λαθών, δεν δέχεται με τίποτα τη μετριότητα, θέτει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα απόδοσης και ασκεί πολύ αρνητική κριτική στον εαυτό του όταν δεν φτάνει αυτά τα πρότυπα, ανησυχώντας πάρα πολύ για το πώς θα τον κρίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του τελειομανή ανθρώπου; Δεν αφήνει καθόλου χώρο

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα