Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς


  
Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.

Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.

Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε
Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο και εσένα δεν σε καλέσαμε ποτέ». Γενικά παιδιά, άμα δεν καταλαβαίνετε, να μην κάνετε. Να ρωτάτε πρώτα. Είναι απλό.

Δεν το εννοούσα έτσι
Δηλαδή πώς το εννοούσες; Και αν δεν το εννοούσες έτσι, τότε γιατί το είπες έτσι; Και γενικά γιατί άλλα λέμε, άλλα εννοούμε και η φάση είναι άλλα αντί άλλων; Όταν λέτε κάτι, να σκέφτεστε πώς το λέτε. Ή όταν γράφετε κάτι. Διότι τα Social Media ήρθαν για να καταστρέψουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Αλλιώς το γράφεις και αλλιώς το εννοείς και λογικό είναι, όμως λογικό είναι να «μεταφραστεί» και λάθος από το συνομιλητή σου. Γιατί, παιδιά, από κοντά. Ό,τι θέλετε να το λέτε από κοντά. Ή από το τηλέφωνο. 

Δεν είδα ότι με πήρες
Ναι, είναι η φάση που μπαίνει το μεγάλο ρακούν και σου αρπάζει το τηλέφωνο και το κρύβει κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ. Πού να το βρεις τώρα και να δεις ότι σε πήρα; Άστο εκεί, κάτω από τα μαξιλάρια. Για τηλέφωνα είμαστε τώρα; Άσε που ήρθε και «φουσκωμένος» ο τελευταίος λογαριασμός. Σε κάθε περίπτωση, όταν ο άλλος δεν βλέπει ότι τον πήρες, καλά θα κάνει να παίρνει εκείνος από μόνος του. Λέω εγώ τώρα…

Είσαι πολύ καλή για μένα
Εσύ να δεις πόσο καλός είσαι για μένα. ΠΕΡΟΧΟΣ. Βαρεθήκαμε να το ακούμε, αλήθεια. Δεν είναι ότι μεγαλώσαμε, είναι ότι ουσιαστικά ποτέ δεν μας άξιζε. Και αυτό το αντιληφθήκαμε. Δηλαδή το αυτονόητο, αυτό που ο τύπος όντως λέει. Είσαι πολύ καλή για εκείνος. Αυτό και τελεία. Και παύλα.

Δεν είναι ότι δεν σε σκέφτομαι…
…αλλά, να, έχω να σε πάρω τηλέφωνο κανένα 3μηνο ξέρωγω. Και για να μην παρεξηγηθούμε, μου το έχει πει φίλη. Φίλη-κολλητή. Τώρα τι μπορεί σε εμένα να συνέβαινε όλο αυτό το 3μηνο, μάλλον δεν εντάσσεται στα λοιπά της εξαφάνισης. Το ίδιο ισχύει και στις ερωτικές σχέσεις. Ψεκάζεται με εξαφανιζόλ ο άλλος, του κάνεις τα παραπονάκια σου, έρχεται η απάντηση: «Δεν είναι ότι δεν σε σκέφτομαι, απλά έχω πολλή δουλειά». Και εμείς, φίλε μου. Πνιγόμαστε. Ειδικά και γενικά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρινικοί πολύποδες - συμπτώματα και θεραπεία

Οι   ρινικοί πολύποδες είναι κοινοί, καλοήθεις σχηματισμοί σε σχήμα σταγόνας, που αναπτύσσονται στη μύτη ή τα ιγμόρεια, συνήθως γύρω από την περιοχή όπου τα ιγμόρεια ανοίγουν στη ρινική κοιλότητα. Οι ώριμοι ρινικοί πολύποδες μοιάζουν σαν ρόγες σταφυλιού με φλούδα χωρίς κουκούτσι. Συχνά συνδέονται με αλλεργίες ή άσθμα και ιδιαίτερα όταν είναι μικροί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, ενώ δεν απαιτούν ούτε θεραπεία. Ομως, όταν είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να μπλοκάρουν την φυσιολογική δίοδο αέρα από τα ιγμόρεια. Οταν στα ιγμόρεια συσσωρευτεί πάρα πολλή βλέννα, αυτή μπορεί να μολυνθεί σχηματίζοντας ένα παχύ αποχρωματισμένο στρώμα στη μύτη και το λαιμό που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους με ρινικούς πολύποδες. Οι ρινικοί πολύποδες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους πολύποδες που σχηματίζονται στο παχύ έντερο ή στην ουροδόχο κύστη. Σε αντίθεση με αυτούς τους τύπους του πολύποδα, είναι σπάνια κακοήθεις. Συνήθως, θεωρείται ότι προκαλούνται είτε από χρόνια φλεγμονή, είτε από την τάση

Νιώθετε ότι έχετε έναν «κόμπο» στον λαιμό; – Δείτε τι προκαλεί αυτή την αίσθηση

   Η επίμονη αίσθηση ότι κάτι έχει σφηνώσει στον λαιμό ονομάζεται φαρυγγικός κόμβος ή, στην καθημερινή γλώσσα, «κόμπος» στον λαιμό. Η κατάποση και η αναπνοή δεν εμποδίζονται, όμως η αίσθηση είναι αρκετά ενοχλητική και προκαλεί συχνά άγχος, καθώς δίνει στο άτομο την εντύπωση ότι πνίγεται ή ότι κινδυνεύει να πνιγεί. Τι είναι ο «κόμπος» στον λαιμό Με τη φράση «κόμπος» στον λαιμό περιγράφουμε γενικώς την αίσθηση ότι υπάρχει μερική απόφραξη στην λαιμό, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει εκεί κάποιο ξένο σώμα. Οι άνθρωποι που βιώνουν αυτή την αίσθηση συχνά την παρομοιάζουν με μια μάζα στον λαιμό τους, ενώ άλλοι σαν γδάρσιμο, αίσθημα παλμών ή αίσθημα πίεσης. Συνήθης αιτία του «κόμπου» είναι το στρες, το άγχος ή κάποια άλλη ψυχολογική διαταραχή. Να σημειωθεί ότι η συχνή κατάποση είναι τυπικό σύμπτωμα του άγχους. Ο «κόμπος» στον λαιμό δεν προκαλεί πόνο, μόνο δυσφορία. Αν και διαφέρει από τη δυσφαγία, δηλαδή τη δυσκολία κατάποσης της τροφής, ορισμένα άτομα αναφέρουν ότι ο «

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε