Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαλλαγείτε από τους μύκητες των ποδιών με 3 βήματα!Μία ολοκληρωμένη προστασία από τους μύκητες στα πόδια, μπορεί να σας βοηθήσει να εμποδίσετε την εμφάνιση της νόσου ή να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα επίμονα συμπτώματά της.

Οι μύκητες των άκρων (ποδιών και δαχτύλων) χαρακτηρίζονται από την έντονη μεταδοτικότητά τους και από τον κύκλο υποτροπής με την επανεμφάνιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων.
Μία ολοκληρωμένη προστασία από τους μύκητες στα πόδια, μπορεί να σας βοηθήσει να εμποδίσετε την εμφάνιση της νόσου ή να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα επίμονα συμπτώματά της.

Βήμα 1: Πρόληψη
Για την αποτελεσματική προστασία από τους μύκητες στα πόδια χρειάζεται συστηματική πρόληψη από την νόσο. Συστήνεται η αποφυγή του περπατήματος με γυμνά πόδια σε κοινόχρηστους χώρους με υγρασία, όπως πισίνες και αποδυτήρια. Επίσης, ενδείκνυται καθημερινό πλύσιμο των άκρων και καλό στέγνωμα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις κάλτσες και τα παπούτσια. Αποφυγή συνθετικών υλικών, καθημερινή αλλαγή και αερισμός παπουτσιών και αποφυγή χρήσης παπουτσιών και καλτσών, κοινών από περισσότερα του ενός άτομα.

Βήμα 2: Θεραπεία
Η έγκαιρη αναγνώριση τυχών συμπτωμάτων είναι σημαντική για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, καθώς έτσι αποτρέπεται η εξάπλωση των συμπτωμάτων από τα δάχτυλα στη ράχη των ποδιών, το πέλμα και τα νύχια. Καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική θεραπεία έχει η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας ανά πάσχοντα καθώς και η συμμόρφωση σε αυτήν, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού.

Βήμα 3: Πρόληψη
Το σύνηθες πρόβλημα με τους μύκητες των ποδιών είναι ο κύκλος υποτροπής της νόσου. Οι πάσχοντες σταματούν άμεσα τη χορήγηση του φαρμάκου, μετά από την υποχώρηση των συμπτωμάτων και δεν ακολουθούν την ενδεδειγμένη διάρκεια της θεραπείας κατά των μυκήτων. Ωστόσο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου συνιστάται η συνέχεια της χορήγησης του φαρμάκου, η τήρηση των κατάλληλων μέτρων υγιεινής, όπως στο βήμα 1, και με την αποφυγή της υγρασίας στα πόδια για το χρονικό διάστημα που έχει καθοριστεί από το γιατρό ή το φαρμακοποιό.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…