Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οριστικό τέλος στην κύστη κόκκυγα απλά κι ανώδυνα


Η κύστη κόκκυγα αναπτύσσεται στην κοινώς λεγόμενη «ουρίτσα», στο τελείωμα, δηλαδή, της σπονδυλικής στήλης και συχνά δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή, καθώς αναπτύσσεται αργά και ανώδυνα.
Όμως σε προχωρημένο στάδιο ο πόνος μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα.
Οι τέσσερις βασικοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της κύστης κόκκυγα είναι το φύλο (είναι συχνότερη στους άνδρες), το σκούρο χρώμα δέρματος με πλούσια τριχοφυΐα (μελαχρινοί και δασύτριχοι), τα παραπανίσια κιλά και η έλλειψη άσκησης. Πιο επιρρεπή είναι τα άτομα ηλικίας από 16 έως 20 ετών.

Σύμφωνα με τον Dr. Χριστόφορο Τζερμιά, δερματολόγο – αφροδισιολόγο, επιστημονικό διευθυντή των «Δερματολογικών Ιατρείων IQ - Intensive Quality», η κύστη κόκκυγα είναι από τις πιο συχνές πρωκτολογικές παθήσεις ατόμων που κάνουν καθιστική εργασία ή ζωή.
«Εμφανίζεται στο ανώτατο σημείο της μεσογλουτιαίας σχισμής και μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες οπές, τα συρίγγια, που επικοινωνούν κάτω από το δέρμα με την κύρια κύστη. Συνήθως τα συμπτώματα της κύστης κόκκυγα δεν είναι εμφανή, εκτός και αν έχει μολυνθεί. 
Με την εμφάνιση της φλεγμονής, η κύστη κόκκυγα θα πρέπει να  αντιμετωπίζεται άμεσα και ριζικά, προτού υποτροπιάσει και επιδεινώσει την κατάσταση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ηρεμήσει η περιοχή από τη μόλυνση και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του εξειδικευμένου χειρουργού», εξήγησε ο κ. Τζερμιάς.

«Κλασική» αντιμετώπιση vs λέιζερ
Όταν, λοιπόν, ο ασθενής παρατηρήσει οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα κύστης κόκκυγα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί τον εξειδικευμένο γιατρό για την σωστή διάγνωση και για τον σχεδιασμό της θεραπείας που θα ακολουθήσει, ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας της βλάβης στην περιοχή του δέρματός του.
Όπως εξηγεί ο ειδικός χειρουργός κ. Χατζημάρκου Ανδρέας, η συμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα από πολλές κλινικές είναι η χειρουργική επέμβαση με όλα τα επώδυνα χαρακτηριστικά της, μεταξύ άλλων: 
μεγάλη τομή - ουλή στο δέρμα,
μεγάλο διάστημα αποθεραπείας, περίπου τριών μηνών,
επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση, όπως χρήση αντιβιοτικών και συχνές αλλαγές γαζών,
πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών σε ποσοστό περίπου 10-15% των περιπτώσεων, όπως επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγα ή μόλυνση στο σημείο της πληγής. 

«Αντίθετα από την χειρουργική επέμβαση, με την χρήση του λέιζερ η διαδικασία για την αφαίρεση της κύστης κόκκυγα και για την αποκατάσταση των βλαβών στην περιοχή (συρίγγια), γίνεται απλούστατη, άνετη και ανώδυνη», εξηγεί ο χειρουργός. 
«Η επούλωση της πληγής επιτυγχάνεται γρήγορα, μηδενίζονται οι πιθανότητες υποτροπής και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, ακόμη και αυτά των επανειλημμένων υποτροπών ή προηγούμενων αποτυχημένων χειρουργικών επεμβάσεων.
Τα εξειδικευμένα πρωκτολογικά ιατρεία IQ Intensive Quality Proctohealth καινοτομούν για ακόμη μία φορά στην εφαρμογή της τεχνολογίας λέιζερ: για την θεραπεία της κύστης κόκκυγα χρησιμοποιούμε λέιζερ τεχνολογίας neoV1470 νέας γενιάς, που προσφέρει ασφαλή και οριστική λύση».

Ακρίβεια χιλιοστού και άμεσα αποτελέσματα
Οι νέες καινοτόμες μέθοδοι αντιμετώπισης δρουν απολύτως στοχευμένα και μέσα σε λίγα λεπτά αποκαθιστούν τη βλάβη, ανακουφίζοντας τον ασθενή.
Ειδικότερα το λέιζερ neoV1470 στοχεύει με ακρίβεια χιλιοστού στην πάσχουσα περιοχή, μέσω οπτικής ίνας - αφού προηγουμένως γίνει σχολαστικός καθαρισμός της κοιλότητας - και αποκαθιστά την βλάβη άμεσα. 
Το λέιζερ neoV1470 παράγει ενέργεια σε ένα μοναδικό μήκος κύματος και η ενέργεια μετατρέπεται αμέσως σε θερμότητα στην επιφάνεια του ιστού, για στοχευμένη δράση ακριβείας. Χάρη στην εύκαμπτη οπτική ίνα μικρής διαμέτρου και στην τεχνολογία ψύξης που διαθέτει, προσφέρει μεγάλο εύρος θεραπειών σε σχέση με άλλα λέιζερ με τα ίδια επίπεδα ισχύος.
Παρέχει ασφάλεια, ταχύτερη επούλωση, συντομότερη διαδικασία, ευελιξία εφαρμογής ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς και την σοβαρότητα της πάθησης.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά σχεδιασμού λέιζερ και προσφέρει στον ασθενή τα εξής πλεονεκτήματα:
Ανώδυνη εφαρμογή
Χωρίς ουλές και ράμματα
Χωρίς καθημερινές αλλαγές 
Χωρίς νοσηλεία
Χωρίς αποθεραπεία
Άμεση επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες

Δεν υπάρχει στάδιο μετεγχειρητικής φροντίδας. Ο ασθενής απαλλάσσεται και από την επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση με τις αλλαγές γαζών με όλες τις πιθανές μολύνσεις, αλλά και από το κόστος αποθεραπείας. Από την επόμενη ημέρα μπορεί να κάνει μπάνιο κανονικά και να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.
Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγα πραγματοποιείται στα πρότυπα πρωκτολογικά ιατρεία IQ Intensive Quality Proctohealth, με βασικό άξονα την άνεση των ασθενών, την οριστική λύση του προβλήματος, καθώς και το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απώλεια βάρους μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά ενάντια στο πρόβλημα, αλλά και να μειώσει τις πιθανότητες επιπλοκών μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της πάθησης, όπως έχει καταδειχθεί και από παλαιότερες επιστημονικές μελέτες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το proctohealth.com

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι νόσοι του λιπώδους ιστού, το παραμύθι των θερμίδων και η "ανήθικη" διάγνωση της παχυσαρκίας

Στις μέρες μας η αισθητική  αρχίζει και επισκιάζει (δυστυχώς) πολλούς τομείς της παραδοσιακής evidence-based προληπτικής Ιατρικής.
Και αυτό δεν είναι κάτι υποχρεωτικά κακό, όταν η αισθητική γίνεται από γιατρούς γιατί αν και αισθητική δεν παύει να είναι Ιατρική. Ομως στο τερέν του μάρκετινγκ και του κέρδους, βρίσκουν δυστυχώς πρόσφορο έδαφος πολλοί επιτήδειοι για να προσφέρουν..ιατρικές υπηρεσίες , μη έχοντας ιατρική κατάρτιση.  Και είναι πλέον τόσο πολλοί που έχουν εντυπωθεί στην κοινωνία επίσημα ως θεραπευτές δυστυχώς. Ενας από τους πιο πληγέντες τομείς είναι ο τομέας της παχυσαρκίας. 
Πάνω στο εύκολο και γρήγορο κέρδος της απελπισίας του ασθενούς μια ολόκληρη βιομηχανία ..μαλώνει για την ένδεια και την περίσσεια θερμίδων, δηλαδή ενός ενεργειακού αριθμού τόσο μα τόσο σχετικού που αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης. Γιατί σχετικού; Για σκεφτείτε λίγο. Διαβάζουμε ότι η τροφή τάδε έχει 200 θερμίδες. Μια τροφή που την φτιάχνει η μητέρα ή γυναίκα μας, ο μάγειρας, που την φτιάχνουν στην Ελλάδ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Πώς η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, μας παχαίνει

Η κύρια ορμόνη του στρες,  η κορτιζόλη, φαίνεται πως ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Η κορτζόλη παράγεται στα επινεφρίδια και έχει τρεις κύριες εργασίες: αυξάνει το σάκχαρο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει την ανοσοποιητική λειτουργία. «Είναι μια “παρορμητική” ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε έξυπνοι και ετοιμοπόλεμοι! Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Ο «διακόπτης» αυτός μπορεί ξαφνικά να γυρίσει στο κόκκινο και τότε μετατρέπεται σε πρόβλημα» λέει η Dr. Παπαγιαννίδου Ελένη, Κλινική Διαιτολόγος.
Η υψηλή κορτιζόλη φαίνεται πως αυξάνει το βάρος, ενώ τρώμε ελάχιστα και γυμναζόμαστε έντονα σχεδόν καθημερινά. Μειώνει εγκεφαλικές χημικές ουσίες, όπως σεροτονίνη και ντοπαμίνη και μας κάνει να τρώμε λόγω εκνευρισμού όπως αναφέρει η κ. Παπαγιαννίδου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όταν παραμένει συνέχεια υψηλή, το σώμα πιστεύει λανθασμένα ότι λιμοκτονεί και αρχίζει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος για περιόδους «ασιτίας» δηλαδή στρες. Αυτό με τη σειρά του …

Οι βαφές των μαλλιών και η λευχαιμία

Ορισμένες ουσίες που υπάρχουν στις βαφές μαλλιών έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν καρκίνο στα ζώα.
Οι βαφές μαλλιών που χρησιμοποιούνταν τα παλαιότερα χρόνια ιδιαίτερα πριν από το 1980, αυτές που ήσαν σκούρου χρώματος και που παρέμεναν στα μαλλιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ήσαν περισσότερο καρκινογόνες από άλλες.
Οι άνδρες και γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές μαλλιών μόνιμου τύπου πριν από το 1980, παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από λευχαιμία σε σύγκριση με άλλους ενήλικες, που ποτέ δεν χρησιμοποίησαν βαφές μαλλιών.
Οι βαφές μαλλιών απασχόλησαν κατ΄ επανάληψη τους ερευνητές αναφορικά με το συσχετισμό χρήσης τους και πρόκλησης ορισμένων καρκίνων. Υπήρξαν έρευνες που έδειξαν, ότι η χρήση βαφών των μαλλιών παλαιού τύπου, αυξάνει τον κίνδυνο για λευχαιμία, πολλαπλό μυέλωμα και λέμφωμα. Υπήρξαν όμως και έρευνες που δεν έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα.
Γιατροί από το πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο, σύγκριναν 769 ασθενείς που έπασχαν από λευχαιμία με 623 ενήλικες χωρ…

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την αχαριστία

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;
Για μία ακόμα φορά βοήθησες τον καλύτερο σου φίλο που σε είχε ανάγκη, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, παραμέρισες τις προσωπικές σου ασχολίες και σαν αντάλλαγμα πήρες δυσαρέσκεια και αδιαφορία. Και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο είναι τόσο αχάριστος και δε σου είπε ούτε ένα απλό «ευχαριστώ»; Εάν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται οικείο, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο. Δυστυχώς, στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Ο Κλεόβουλος τονίζει πως «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό».
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Ο αχάριστος άνθρωπος συνεχώς παραπονιέται για τη δουλειά του, το σπίτι του, την πόλη του, την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του. Πάντα θα βρει κάτι άσχημο και δυσάρεστο να εστιάσει την προσοχή του. Πιστεύει πως είνα…