Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οριστικό τέλος στην κύστη κόκκυγα απλά κι ανώδυνα


Η κύστη κόκκυγα αναπτύσσεται στην κοινώς λεγόμενη «ουρίτσα», στο τελείωμα, δηλαδή, της σπονδυλικής στήλης και συχνά δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή, καθώς αναπτύσσεται αργά και ανώδυνα.
Όμως σε προχωρημένο στάδιο ο πόνος μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα.
Οι τέσσερις βασικοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της κύστης κόκκυγα είναι το φύλο (είναι συχνότερη στους άνδρες), το σκούρο χρώμα δέρματος με πλούσια τριχοφυΐα (μελαχρινοί και δασύτριχοι), τα παραπανίσια κιλά και η έλλειψη άσκησης. Πιο επιρρεπή είναι τα άτομα ηλικίας από 16 έως 20 ετών.

Σύμφωνα με τον Dr. Χριστόφορο Τζερμιά, δερματολόγο – αφροδισιολόγο, επιστημονικό διευθυντή των «Δερματολογικών Ιατρείων IQ - Intensive Quality», η κύστη κόκκυγα είναι από τις πιο συχνές πρωκτολογικές παθήσεις ατόμων που κάνουν καθιστική εργασία ή ζωή.
«Εμφανίζεται στο ανώτατο σημείο της μεσογλουτιαίας σχισμής και μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες οπές, τα συρίγγια, που επικοινωνούν κάτω από το δέρμα με την κύρια κύστη. Συνήθως τα συμπτώματα της κύστης κόκκυγα δεν είναι εμφανή, εκτός και αν έχει μολυνθεί. 
Με την εμφάνιση της φλεγμονής, η κύστη κόκκυγα θα πρέπει να  αντιμετωπίζεται άμεσα και ριζικά, προτού υποτροπιάσει και επιδεινώσει την κατάσταση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ηρεμήσει η περιοχή από τη μόλυνση και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του εξειδικευμένου χειρουργού», εξήγησε ο κ. Τζερμιάς.

«Κλασική» αντιμετώπιση vs λέιζερ
Όταν, λοιπόν, ο ασθενής παρατηρήσει οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα κύστης κόκκυγα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί τον εξειδικευμένο γιατρό για την σωστή διάγνωση και για τον σχεδιασμό της θεραπείας που θα ακολουθήσει, ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας της βλάβης στην περιοχή του δέρματός του.
Όπως εξηγεί ο ειδικός χειρουργός κ. Χατζημάρκου Ανδρέας, η συμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα από πολλές κλινικές είναι η χειρουργική επέμβαση με όλα τα επώδυνα χαρακτηριστικά της, μεταξύ άλλων: 
μεγάλη τομή - ουλή στο δέρμα,
μεγάλο διάστημα αποθεραπείας, περίπου τριών μηνών,
επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση, όπως χρήση αντιβιοτικών και συχνές αλλαγές γαζών,
πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών σε ποσοστό περίπου 10-15% των περιπτώσεων, όπως επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγα ή μόλυνση στο σημείο της πληγής. 

«Αντίθετα από την χειρουργική επέμβαση, με την χρήση του λέιζερ η διαδικασία για την αφαίρεση της κύστης κόκκυγα και για την αποκατάσταση των βλαβών στην περιοχή (συρίγγια), γίνεται απλούστατη, άνετη και ανώδυνη», εξηγεί ο χειρουργός. 
«Η επούλωση της πληγής επιτυγχάνεται γρήγορα, μηδενίζονται οι πιθανότητες υποτροπής και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, ακόμη και αυτά των επανειλημμένων υποτροπών ή προηγούμενων αποτυχημένων χειρουργικών επεμβάσεων.
Τα εξειδικευμένα πρωκτολογικά ιατρεία IQ Intensive Quality Proctohealth καινοτομούν για ακόμη μία φορά στην εφαρμογή της τεχνολογίας λέιζερ: για την θεραπεία της κύστης κόκκυγα χρησιμοποιούμε λέιζερ τεχνολογίας neoV1470 νέας γενιάς, που προσφέρει ασφαλή και οριστική λύση».

Ακρίβεια χιλιοστού και άμεσα αποτελέσματα
Οι νέες καινοτόμες μέθοδοι αντιμετώπισης δρουν απολύτως στοχευμένα και μέσα σε λίγα λεπτά αποκαθιστούν τη βλάβη, ανακουφίζοντας τον ασθενή.
Ειδικότερα το λέιζερ neoV1470 στοχεύει με ακρίβεια χιλιοστού στην πάσχουσα περιοχή, μέσω οπτικής ίνας - αφού προηγουμένως γίνει σχολαστικός καθαρισμός της κοιλότητας - και αποκαθιστά την βλάβη άμεσα. 
Το λέιζερ neoV1470 παράγει ενέργεια σε ένα μοναδικό μήκος κύματος και η ενέργεια μετατρέπεται αμέσως σε θερμότητα στην επιφάνεια του ιστού, για στοχευμένη δράση ακριβείας. Χάρη στην εύκαμπτη οπτική ίνα μικρής διαμέτρου και στην τεχνολογία ψύξης που διαθέτει, προσφέρει μεγάλο εύρος θεραπειών σε σχέση με άλλα λέιζερ με τα ίδια επίπεδα ισχύος.
Παρέχει ασφάλεια, ταχύτερη επούλωση, συντομότερη διαδικασία, ευελιξία εφαρμογής ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς και την σοβαρότητα της πάθησης.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά σχεδιασμού λέιζερ και προσφέρει στον ασθενή τα εξής πλεονεκτήματα:
Ανώδυνη εφαρμογή
Χωρίς ουλές και ράμματα
Χωρίς καθημερινές αλλαγές 
Χωρίς νοσηλεία
Χωρίς αποθεραπεία
Άμεση επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες

Δεν υπάρχει στάδιο μετεγχειρητικής φροντίδας. Ο ασθενής απαλλάσσεται και από την επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση με τις αλλαγές γαζών με όλες τις πιθανές μολύνσεις, αλλά και από το κόστος αποθεραπείας. Από την επόμενη ημέρα μπορεί να κάνει μπάνιο κανονικά και να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.
Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγα πραγματοποιείται στα πρότυπα πρωκτολογικά ιατρεία IQ Intensive Quality Proctohealth, με βασικό άξονα την άνεση των ασθενών, την οριστική λύση του προβλήματος, καθώς και το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απώλεια βάρους μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά ενάντια στο πρόβλημα, αλλά και να μειώσει τις πιθανότητες επιπλοκών μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της πάθησης, όπως έχει καταδειχθεί και από παλαιότερες επιστημονικές μελέτες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το proctohealth.com

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας