Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σωματικές & ψυχολογικές επιπτώσεις από την υπερβολική χρήση του διαδικτύουΗ υπερβολική χρήση του διαδικτύου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας επιστημονικής μελέτης.

Η έρευνα περιέλαβε 144 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 33 ετών οι οποίοι ήταν εθισμένοι στη χρήση του διαδικτύου.
Οι επιστήμονες μέτρησαν τους παλμούς, την αρτηριακή πίεση και το άγχος των συμμετεχόντων πριν και μετά τη χρήση.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σουόνσι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφεραν ότι ορισμένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο έχουν σημαντική αύξηση στον καρδιακό παλμό και στην αρτηριακή πίεση όταν σταματούν τη χρήση του.
Οι αλλαγές παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους που έκαναν υπερβολική χρήση του διαδικτύου, αλλά όχι σε όσους το χρησιμοποιούσαν σε λογικά πλαίσια.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε μέση αύξηση 3-4% στον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση, αλλά σε ανθρώπους με προβληματική σχέση παρατηρήθηκαν ακόμη και διπλάσια ποσοστά, αμέσως μετά το τέλος της χρήσης του διαδικτύου σε σύγκριση με το διάστημα πριν τη χρήση.
Ο καθηγητής Roberto Truzoli, από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα φαίνεται να δείχνουν ότι η χρήση του διαδικτύου για ορισμένους μπορεί να αποτελεί εθισμό.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι συμμετέχοντες περνούσαν κατά μέσο όρο 5 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, με το 20% να αφιερώνει σε αυτό πάνω από 6 ώρες την ημέρα.
Πάνω από το 40% των συμμετεχόντων ανέφερε προβλήματα, όπως πολύ χρόνο ενασχόλησης με το διαδίκτυο.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο επηρέαζε το ίδιο τους άντρες και τις γυναίκες και οι πιο συχνές αιτίες χρήσης ήταν τα social media και οι αγορές.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αντιγηραντικός χυμός που «ξανανιώνει» τον εγκέφαλο!

Μπορείτε να κρατήσετε το μυαλό σας «κοφτερό» για περισσότερα χρόνια εάν βάλετε στη ζωή σας έναν υγιεινό και γευστικό χυμό!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γουέικ Φόρεστ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση και μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως η άνοια.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journals of Gerontology: Medical Sciences, ο χυμός από παντζάρι επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου χάρη στα νιτρικά άλατα που περιέχει. Τα οφέλη του χυμού, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ισχυρά όταν συνδυάζονται με την ήπια σωματική άσκηση, ένα ακόμη γνωστό μέτρο αντιγήρανσης.
Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, ζητήθηκε από 26 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 ετών και άνω (οι συμμετέχοντες δεν γυμνάζονταν συστηματικά, είχαν υπέρταση και λάμβαναν αντιυπερτασικά φάρμακα) να γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα, για συνολικό διάστημα έξι εβδομάδων. Η προπόνησή τους περιλάμβανε έναν 50λεπτό περίπατο σε διάδρομ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας