Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλιματική αλλαγή και άσθμα
Η κλιματική αλλαγή μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την έκθεση κάποιου σε εξωτερικούς μύκητες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα των αεραγωγών, οδηγώντας σε αύξηση των συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργίας. αναφέρει νέα έρευνα
.
Ο Alternaria alternata, παράγει σπόρους στον ξηρό, ζεστό καιρό του τέλους του καλοκαιριού και της αρχής του φθινοπώρου, δήλωσαν ερευνητές του University of Minnesota και της Mayo Clinic.
Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι ο μύκητας παράγει μέχρι 3 φορές περισσότερους σπόρους όταν το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι υψηλό. Οι αυξημένες εκπομπές CO2 εκτιμάται ότι συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

Σε ορισμένους ανθρώπους η έκθεση στους σπόρους μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άσθματος και άσθμα.
Οι ερευνητές εξέθεσαν κύτταρα από τα τοιχώματα των αεραγωγών στον Alternaria και ανακάλυψαν ότι υπήρχε περισσότερη κυτταρική βλάβη. Προειδοποίησαν ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να εντείνει το πρόβλημα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πως συνεχόμενες αυξήσεις στο ατμοσφαιρικό CO2 συνδεόμενες με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα αυξήσουν τα επίπεδα έκθεσης στον Alternaria και την αντιγονικότητα των σπόρων που έρχονται σε επαφή με τους αεραγωγούς.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Physiology-Cell Physiology.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η Ψυχική υγεία του ανθρώπου ξεκινά από την κοιλιά της μητέρας του

Της Sandra Franzia, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το έμβρυο αποτελεί αντικείμενο συνεχών ελέγχων, συζητήσεων, γύρω σπό τη σωματική του ανάπτυξη και υγεία. Η μέλλουσα μητέρα επισκέπτεται ειδικούς, δέχεται συμβουλές, προσέχει τη διατροφή της, προσπαθεί να κόψει βλαβερές συνήθειες και να αποκτήσει καινούργιες ωφέλιμες, ώστε το παιδί που θα φέρει στον κόσμο να είναι γερό και υγιές.
Αλλά, σε ό,τι αφορά την ψυχική του υγεία και εξέλιξη, οι περισσότεροι γονείς δείχνουν να μην προβληματίζονται και να μην έχουν καν επίγνωση της ύπαρξης τους πριν από τη στιγμή του τοκετού. Συνήθως περιμένουν τη γέννηση του παιδιού για να σχετισθούν μαζί του και να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές του ανάγκες.
Στη μήτρα, μαζί με τη σωματική ωρίμανση του εμβρύου, εξελίσσεται και η ψυχική. Δεν πρέπει να θεωρείται η στιγμή της γέννησης σαν μια αρχή EX NOVO της ψυχικής ζωής του παιδιού, έτσι όπως δε σηματοδοτεί ούτε την πλήρη νευρική του ωρίμανση. Ο τοκετός είναι μόνο η στιγμή της αναγκαίας …