Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλιματική αλλαγή και άσθμα
Η κλιματική αλλαγή μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την έκθεση κάποιου σε εξωτερικούς μύκητες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα των αεραγωγών, οδηγώντας σε αύξηση των συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργίας. αναφέρει νέα έρευνα
.
Ο Alternaria alternata, παράγει σπόρους στον ξηρό, ζεστό καιρό του τέλους του καλοκαιριού και της αρχής του φθινοπώρου, δήλωσαν ερευνητές του University of Minnesota και της Mayo Clinic.
Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι ο μύκητας παράγει μέχρι 3 φορές περισσότερους σπόρους όταν το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι υψηλό. Οι αυξημένες εκπομπές CO2 εκτιμάται ότι συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

Σε ορισμένους ανθρώπους η έκθεση στους σπόρους μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άσθματος και άσθμα.
Οι ερευνητές εξέθεσαν κύτταρα από τα τοιχώματα των αεραγωγών στον Alternaria και ανακάλυψαν ότι υπήρχε περισσότερη κυτταρική βλάβη. Προειδοποίησαν ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να εντείνει το πρόβλημα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πως συνεχόμενες αυξήσεις στο ατμοσφαιρικό CO2 συνδεόμενες με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα αυξήσουν τα επίπεδα έκθεσης στον Alternaria και την αντιγονικότητα των σπόρων που έρχονται σε επαφή με τους αεραγωγούς.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Physiology-Cell Physiology.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας