Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιες είναι οι αιτίες της γαστρίτιδαςΗ γαστρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά ή να έρθει σταδιακά ως ένα χρόνιο πρόβλημα. Αυτή η πεπτική διαταραχή είναι μια ενόχληση, διάβρωση ή φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου.

Συχνά τα συμπτώματα είναι κοινά, ανεξάρτητα από την αιτία που προκαλεί τη γαστρίτιδα. Θα πρέπει, ωστόσο, να αναζητήσετε ποια είναι η αιτία που την προκάλεσε, καθώς αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις στη θεραπεία που θα ακολουθηθεί.

Πώς μπορεί κανείς να γνωρίζει ότι έχει γαστρίτιδα
Η γαστρίτιδα μπορεί να είναι παρούσα με καθόλου συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κοιλιακό φούσκωμα, κοιλιακό πόνο, ναυτία ή επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις στο στομάχι, λόξυγκα, απώλεια όρεξης, δυσπεψία και εμετό. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο στο στομάχι σας τη νύχτα ή μεταξύ των γευμάτων. Άλλα σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν τα μαύρα σαν πίσσα κόπρανα ή και το αίμα στον εμετό σας.

Οι αιτίες της γαστρίτιδας κυμαίνονται από λοιμώξεις σε φάρμακα μέχρι τις κοινωνικές συνήθειες και τη φυσική καταπόνηση.

Διαβάστε τις 17 πιο συχνές αιτίες της γαστρίτιδας:

1. Χρόνιος εμετό λόγω ασθένειας, όπως είναι μια διατροφική διαταραχή
2. Το άγχος, ειδικά σωματική καταπόνηση για όσους έχουν τραυματιστεί ή είναι σε κρίσιμη κατάσταση
3. Η υπερβολική χρήση ή κατάχρηση αλκοόλ
4. Η κατάποση δηλητηρίου ή κάποιου αντικειμένου
5. Η χρήση αντι-φλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ασπιρίνη
6. Κάλιο ή συμπληρώματα σιδήρου
7. Φάρμακα χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς
8. Στεροειδή
9. Αυτοάνοσες ασθένειες
10. Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς ή βακτήρια
11. Μυκητιάσεις ή λοιμώξεις
12. Παράσιτα ή σκουλήκια
13. Φυματίωση
14. Σύφιλη
15. Κακοήθης αναιμία, η οποία είναι ένας τύπος αναιμίας που συμβαίνει όταν το στομάχι δεν μπορεί κανονικά να απορροφήσει και να αφομοιώσει τη βιταμίνη Β12 επειδή στερείται μια φυσική και αναγκαία ουσία
16. Παλινδρόμηση χολής, ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν υπάρχει αντίστροφη ροή της χολής
17. Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. pylori), μια λοίμωξη που μπορεί να οδηγήσει σε έλκη και καρκίνο του στομάχου. Το βακτήριο ζει στον βλεννογόνο του στομάχου.

Ο γιατρός σας θα πρέπει να αξιολογήσει το βασικό πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει στην γαστρίτιδα. Για παράδειγμα, αν πίνετε πολύ αλκοόλ ή να υποφέρετε από άγχος, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Αν η γαστρίτιδα έχει άλλη αιτία, όπως H. Pylori, η θεραπεία θα αλλάξει αναλόγως.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

ΜΙΣΟΦΩΝΙΑ - Όταν συγκεκριμένοι ήχοι μας τρελλαίνουν!