Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χάπι κατά της παχυσαρκίας!


Μειώνει την όρεξη και έρχεται σύντομα στην Ελλάδα


Το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας αναμένεται σύντομα να βρίσκεται στη χώρα μας. Πρόκειται για τον συνδυασμό βουπροπιόνης και ναλτρεξόνης, ο οποίος μειώνει το αίσθημα της πείνας. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το νέο φάρμακο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς είναι η βασική αιτία για πολλές ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η υψηλή χοληστερίνη, η υπέρταση, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά.

Τα παραπάνω τόνισαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι ειδικοί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), με αφορμή το 32ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το ΕΛΙΚΑΡ σε συνεργασία με την Α′ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, (21-22 Απριλίου, Αθήνα).

Οι ειδικοί τόνισαν ότι, από τους Ελληνες που γνωρίζουν την τιμή της χοληστερίνης τους, οι μισοί κάνουν κάτι για να τη μειώσουν (σωστή διατροφή, γυμναστική κ.ά.). Ακόμα, περίπου ένας στους έξι που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της χοληστερίνης αναγκάζεται να τη διακόψει, λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθει στην οικονομική δαπάνη της συμμετοχής του.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την 11χρονη έρευνα του προγράμματος «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης» του ΕΛΙΚΑΡ, που συμπεριλαμβάνει δεδομένα από 60.000 άτομα και άνω, και αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον πληθυσμό της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτριο Τούσουλη, διευθυντή της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκρατείου» της Αθήνας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων και των ρύπων σε μια σειρά από νοσήματα της καρδιάς, του αναπνευστικού και του καρκίνου.

Επίσης, αναδείχθηκε η αξία διατροφικών συστατικών, όπως οι στερόλες και ο καφές, καθώς και μιας σειράς από κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την καρδιαγγειακή υγεία, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, το επίπεδο εκπαίδευσης, η ψυχική υγεία και η άσκηση.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

ΜΙΣΟΦΩΝΙΑ - Όταν συγκεκριμένοι ήχοι μας τρελλαίνουν!