Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενδείξεις που σας κρατούν «δέσμιους» στο αρνητικό σας παρελθόν



Δεν θέλετε να μιλάτε για γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος
Δεν έχετε ξεπεράσει γεγονότα και καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν, για αυτό το λόγο και μόνο στο άκουσμα δυνασχετείτε να κάνετε συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα. Αν όντως τα είχατε ξεπεράσει δεν θα είχατε πρόβλημα να τα συζητήσετε.

Σας «γεμίζουν» με γνωστά αρνητικά συναισθήματα
Πόνος, θλίψη, μνησικακία και φόβος είναι από τα πιο συνηθισμένα αρνητικά συναισθήματα που «στοιχειώνουν» τα άτομα που έχουν «κολλήσει» σε καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος.

Δεν είστε ο εαυτός σας μπροστά στην οικογένεια σας
Οι άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος δεν σας αφήνουν να συμπεριφερθείτε πραγματικά σύμφωνα με αληθινά χαρακτηριστικά του εαυτού σας μπροστά στην οικογένεια σας. Δεν θέλετε να αποκαλύψετε στην οικογένεια σας ότι σας «βαραίνει» από το παρελθόν. Και αυτό γιατί είστε πλέον εξαιρετικά ευάλωτος-η και ευαίσθητος-η σε κάθε είδους κριτική, χλευασμό και αρνητικά σχόλια.

Φοβάστε υπερβολικά την αποδοκιμασία
Συνήθως ο φόβος που νιώθετε από μια ενδεχόμενη αποδοκιμασία από το οικογενειακό σας περιβάλλον για αρνητικές πράξεις ή καταστάσεις του παρελθόντος σας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και μεταφέρετε αυτό το φόβο και στις καθημερινή σας ζωή σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

«Καταπνίγετε» τα συναισθήματα σας
Συναισθήματα, σκέψεις και αναμνήσεις που σας έχουν «πληγώσει» κατά το παρελθόν περιορίζουν την ικανότητα σας να είστε συναισθηματικός-η στο μέλλον σας. Με τον καιρό τα αρνητικά συναισθήματα του παρελθόντος σας εμποδίζουν να μπορείτε να αισθανθείτε, σας «σκληραίνουν» και σας απομακρύνουν από πραγματικά ευτυχισμένες εμπειρίες που θα μπορούσατε να ζήσετε.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς τα ίδια λάθη
Επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη ξανά και ξανά είναι ένα σίγουρο ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να ξεπεράσετε ότι αρνητικό σας έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

Παίρνοντας τις ίδιες κακές αποφάσεις στη ζωή, θα σας δημιουργήσει πλέον μια «ψεύτικη εντύπωση» ότι δεν μπορείτε ποτέ να ξεπεράσετε ότι αρνητικό έχετε περάσει και θα σας κρατά για πάντα «κολλημένους» σε μια προβληματική ουτοπική κατάσταση, η οποία στην ουσία υπάρχει μόνο στο μυαλό σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τελειομανία: Χαρακτηριστικά και αρνητικές επιπτώσεις

Νιώθεις συχνά την ανάγκη ό,τι κάνεις να το κάνεις τέλεια; Έχεις παρατηρήσει να αναλαμβάνεις μια δουλειά και να μην την παραδίδεις ποτέ γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι τέλεια και όλο κάτι λείπει; Καθυστερείς να παραδώσεις projects στη δουλειά σου γιατί νιώθεις την ανάγκη να τα τελειοποιήσεις; Παρατηρείς πως είσαι συνεχώς αγχωμένος γιατί θέλεις όλα να τα κάνεις τέλεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου; Εάν έχεις μαζέψει αρκετά ναι στις παραπάνω ερωτήσεις τότε ίσως ανήκεις στην κατηγορία του τελειομανή. Ως τελειομανής ορίζεται ο άνθρωπος που αρνείται να δεχτεί οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα. Εκφράζει τη συνεχή προσπάθεια ενός ατόμου για την αποφυγή λαθών, δεν δέχεται με τίποτα τη μετριότητα, θέτει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα απόδοσης και ασκεί πολύ αρνητική κριτική στον εαυτό του όταν δεν φτάνει αυτά τα πρότυπα, ανησυχώντας πάρα πολύ για το πώς θα τον κρίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του τελειομανή ανθρώπου; Δεν αφήνει καθόλου χώρο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ