Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλήθειες για την εμμηνόπαυση για τις οποίες δεν μιλά κανείςΜιλάμε συχνά για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τις αλλαγές που φέρνει· εξάψεις, απότομες αλλαγές στην διάθεση… Όλα αυτά οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που βιώνει το γυναικείο σώμα, καθώς μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων. Υπάρχουν, όμως, και άλλα συμπτώματα, για τα οποία δεν μιλάμε πολύ συχνά. Και μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνουμε.

Οι οσμές
Μαζί με τις εξάψεις, ο οργανισμός πιστεύει ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι υπερβολικά υψηλή. Με αποτέλεσμα να ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας δυσοσμία. Επιλέξτε σωστά ένα αντι-ιδρωτικό, αλλά και ρούχα φτιαγμένα από βαμβάκι.

Η ζαλάδα
Ένα από τα πιο ασυνήθιστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι η ζάλη. Μπορεί να προκληθεί από τις ορμονικές αλλαγές. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε, αν σας συμβαίνει συχνά είναι να φροντίζετε να τρώτε πάντα αρκετά και υγιεινά.

Προβλήματα στα δόντια
Οι ανισορροπίες στις ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο στόμα, καθώς παράγεται λιγότερο σάλιο. Και επειδή το σάλιο καταπολεμά τα βακτήρια των δοντιών, μπορεί να προκληθούν προβλήματα. Συνεπώς, συνεχίστε να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρό σας.

Προβλήματα στον ύπνο
Η εμμηνόπαυση επηρεάζει τον υποθάλαμο το εγκεφάλου, που ελέγχει την θερμοκρασία του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στον ύπνο, τόσο στο να πέσετε για ύπνο, όσο και στο να κοιμάστε ικανοποιητικά. Είναι πιθανό να βιώσετε κάποια έξαψη στον ύπνο σας, που θα σας ξυπνήσει. Χαμηλώστε την θερμοκρασία του χώρου που κοιμάστε.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας