Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλήθειες για την εμμηνόπαυση για τις οποίες δεν μιλά κανείςΜιλάμε συχνά για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τις αλλαγές που φέρνει· εξάψεις, απότομες αλλαγές στην διάθεση… Όλα αυτά οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που βιώνει το γυναικείο σώμα, καθώς μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων. Υπάρχουν, όμως, και άλλα συμπτώματα, για τα οποία δεν μιλάμε πολύ συχνά. Και μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνουμε.

Οι οσμές
Μαζί με τις εξάψεις, ο οργανισμός πιστεύει ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι υπερβολικά υψηλή. Με αποτέλεσμα να ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας δυσοσμία. Επιλέξτε σωστά ένα αντι-ιδρωτικό, αλλά και ρούχα φτιαγμένα από βαμβάκι.

Η ζαλάδα
Ένα από τα πιο ασυνήθιστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι η ζάλη. Μπορεί να προκληθεί από τις ορμονικές αλλαγές. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε, αν σας συμβαίνει συχνά είναι να φροντίζετε να τρώτε πάντα αρκετά και υγιεινά.

Προβλήματα στα δόντια
Οι ανισορροπίες στις ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο στόμα, καθώς παράγεται λιγότερο σάλιο. Και επειδή το σάλιο καταπολεμά τα βακτήρια των δοντιών, μπορεί να προκληθούν προβλήματα. Συνεπώς, συνεχίστε να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρό σας.

Προβλήματα στον ύπνο
Η εμμηνόπαυση επηρεάζει τον υποθάλαμο το εγκεφάλου, που ελέγχει την θερμοκρασία του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στον ύπνο, τόσο στο να πέσετε για ύπνο, όσο και στο να κοιμάστε ικανοποιητικά. Είναι πιθανό να βιώσετε κάποια έξαψη στον ύπνο σας, που θα σας ξυπνήσει. Χαμηλώστε την θερμοκρασία του χώρου που κοιμάστε.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Οριακή διαταραχή προσωπικότητας: αλήθειες και μύθοι

Η οριακή, ή μεταιχμιακή, διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μία σοβαρή ψυχιατρική πάθηση που χαρακτηρίζεται από ασταθείς και θυελλώδεις σχέσεις, αδιαμόρφωτη αίσθηση ταυτότητας, χρόνια αισθήματα κενού και πλήξης, ασταθείς διαθέσεις και σχεδόν ανύπαρκτο έλεγχο της παρορμητικότητας σε τομείς όπως η κατασπατάληση χρημάτων, η κατανάλωση τροφής, οι σεξουαλικές επαφές και η χρήση ουσιών.
Ο φόβος της πραγματικής ή φανταστικής εγκατάλειψης από τα αγαπημένα τους πρόσωπα αποτελεί μία βαθιά ανησυχία για τα άτομα που παρουσιάζουν τη διαταραχή αυτή και συχνά ο φόβος αυτός αποτελεί την αιτία που προκαλεί τις καταστροφικές συμπεριφορές τους. Μάλιστα, ορισμένοι είναι σε θέση να φτάσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια για να αποφύγουν αυτόν τον φόβο, κάνοντας, για παράδειγμα, απόπειρα αυτοκτονίας ή καταφεύγοντας στον αυτοακρωτηριασμό.
Τα πέντε πιο δύσκολα συμπτώματα της οριακής διαταραχής προσωπικότητας είναι τα παρακάτω: 1. Προβλήματα με τις σχέσεις (φόβος εγκατάλειψης, ασταθείς σχέσεις). 2. Ασταθή συναισθήμ…