Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κλειδί για υγιή καρδιά βρίσκεται στην ώρα που τρώμε


Για την υγεία της καρδιάς μας δεν πρέπει να προσέχουμε μόνο τι τρώμε αλλά και πότε το τρώμε προειδοποιεί η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

Τα όργανα του σώματός μας έχουν το καθένα το δικό του προσωπικό βιολογικό ρολόι και αυτό επηρεάζει τον τρόπο που μεταβολίζουμε το φαγητό τις διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Για παράδειγμα, εξήγησε η ερευνήτρια Δρ. Marie-Pierre St-Onge από το Ινστιτούτο Διατροφής του Ανθρώπου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια των Η.Π.Α., που ήταν και η επικεφαλής της μελέτης, ότι το βράδυ είναι πολύ δυσκολότερο για τον οργανισμό να μεταβολίσει τη γλυκόζη, από ότι είναι τις πρωινές ώρες.

Αν και τα αποτελέσματα της μελέτης δεν δίνουν πολύ συγκεκριμένες κατευθυντήριες οι επιστήμονες λένε ότι το καλύτερο είναι να καταναλώνουμε τις θερμίδες μας σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά, που είναι καλύτερο να είναι πρωινές.

Για το πρωινό συγκεκριμένα δεν κατέληξαν σε μία μόνη κατευθυντήρια.

Γενικά έχει βρεθεί ότι όσοι τρώνε πρωινό είναι πιο υγιείς, πιο αδύνατοι, έχουν χαμηλότερη χοληστερίνη και ζάχαρο καθώς επίσης ότι κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι ειδικοί, εκτός από το γεγονός ότι η δίαιτα θέλει timing τονίζουν ότι είναι σκόπιμο να σκεφτόμαστε κάθε φορά πριν φάμε το λόγο που τρώμε π.χ.,  επειδή πεινάμε, βαριόμαστε, είμαστε στεναχωρημένοι.

http://www.iatrikanea.gr/2017/26038/

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας