Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πράγματα που πρέπει να αφήσεις στο παρελθόν και να προχωρήσειςΜπορεί να μην είσαι περήφανος για όλα τα πράγματα που έχεις κάνει στο παρελθόν, αλλά δεν πειράζει. Το παρελθόν δεν ανήκει στο παρόν.

Ορίστε 11 πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω και να προχωρήσεις:

1. Να αφήνεις άλλους ανθρώπους να γράφουν την ιστορία της ζωής σου. – Θα μπορούσες να περάσεις ολόκληρη τη ζωή σου ανησυχώντας για το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα ή το τι θέλουν από εσένα, αλλά αυτό δεν θα σε πάει πολύ μακριά. Αν δεν πάρεις τον έλεγχο και κάνεις τα δικά σου σχέδια για τη ζωή, το πιθανότερο είναι να πέσεις στο σχέδιο κάποιου άλλου. Και μάντεψε τι έχουν σχεδιάσει για εσένα: όχι και πολλά πράγματα!

2. Τον φόβο του να κάνεις λάθη. – Τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να σε διδάξουν να δημιουργήσεις ένα θαυμάσιο μέλλον, όχι να σε κάνουν να το φοβάσαι. Να φοβάσαι λιγότερο να βγεις από το χάος της ζωής σου. Γιατί πολλές φορές, τα μεγαλύτερα μας κατορθώματα και οι πιο όμορφες δημιουργίες μας προέρχονται από τα συναισθήματα που βιώνουμε, τα μαθήματα που παίρνουμε και τις αναποδιές που μας τυχαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Την πεποίθηση ότι «τέλειο» σημαίνει το ίδιο πράγμα για τον καθένα. – Οι τέλειοι άνθρωποι έχουν ουλές  στα πρόσωπα τους και τέλεια επιδερμίδα. Οι τέλειοι άνθρωποι έχουν μακριά μαύρα μαλλιά στα 60 τους και κοντά γκρίζα μαλλιά στα 35. Οι τέλειοι άνθρωποι φορούν περούκες. Οι τέλειοι άνθρωποι έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άντρες, γυναίκες, και τα δύο φύλα ή με κανένα. Οι τέλειοι άνθρωποι έχουν ύψος που δεν ξεπερνά τα 150 εκατοστά. Οι τέλειοι άνθρωποι έχουν περιφέρεια που είναι άπειρη σε μέγεθος και σχήμα. Οι τέλειοι άνθρωποι έχουν δέρμα φωτεινό όσο το παγωτό βανίλια και πλούσιο όσο η σκούρα σοκολάτα. Οι τέλειοι άνθρωποι προέρχονται από κάθε γωνιά αυτού του όμορφου πλανήτη και βρίσκονται παντού – ακόμα και στον καθρέφτη. Ναι! Ακριβώς! Τέλειο είναι ο τρόπος που γεννιόμαστε. Τέλειο είναι όπως είμαστε τώρα. Το τέλειο είναι αποκλειστικά μοναδικό. Είμαστε όλοι τέλειοι ακριβώς όπως είμαστε.

4. Την αρνητική σκέψη. – Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι βέβαιος, είναι ότι η σκέψη μας μπορεί να μπει ανάμεσα σε εμάς και την ευτυχία μας. Είναι οι σκέψεις που πραγματικά μας υπαγορεύουν τον τρόπο που αισθανόμαστε, για αυτό γιατί να μην επιλέξεις σκέψεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι καταπληκτικά; Όσο περισσότερο επαινείς και γιορτάζεις την ζωή, τόσο περισσότερα πράγματα υπάρχουν στην ζωή για να γιορτάσεις. Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις το υπόλοιπο της ζωής σου πολύ καλύτερο.

5. Να κάνεις κάτι απλά επειδή το κάνουν οι άλλοι. – Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να το βάζει αμέσως στα πόδια όταν κάτι του δίνει αρνητική ενέργεια. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει εξήγηση ή να βγάζει νόημα. Απλά εμπιστεύσου αυτό που αισθάνεσαι. Μην παίρνεις μια απόφαση βασιζόμενος αποκλειστικά στην δημοτικότητα. Απλά επειδή άλλοι άνθρωποι το κάνουν δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη επιλογή για εσένα.

11-leave-in-past

6. Να μην ακολουθείς το όνειρο σου. – Μια μέρα η ζωή σου θα περάσει μπροστά από τα μάτια σου. Βεβαιώσου ότι αξίζει να την παρακολουθήσεις. Σταμάτα και σκέψου το. Σκέψου το πραγματικά. Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις με την ζωή σου; Ποιο είναι το όνειρο σου; Ξέχνα ότι σκέφτεσαι και αναλογίσου αυτό. Τι σε συναρπάζει; Τι μοιάζει ακατόρθωτο; Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Οι απαντήσεις δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσουν κανέναν άλλο παρά εσένα.

7. Να χρονοτριβείς σχετικά με τους στόχους και τα πάθη σου. – Η διαφορά μεταξύ στο ποιος είσαι και ποιος θέλεις να γίνεις, είναι αυτό που κάνεις. Ναι, θα πονέσει. Θα χρειαστεί χρόνο. Θα χρειαστεί αφοσίωση. Θα απαιτήσει δύναμη και θέληση. Θα πρέπει να πάρεις υγιείς αποφάσεις. Θα χρειαστεί θυσίες. Θα πρέπει να σπρώξεις το μυαλό και το σώμα σου στα όρια του. Θα υπάρξουν προκλήσεις. Αλλά, σου υπόσχομαι, όταν θα φτάσεις στον στόχο σου, θα το αξίζει. Και θυμήσου, τίποτα για το οποίο έχεις πάθος δεν είναι χάσιμο χρόνου, άσχετα με το που θα σε βγάλει.

8. Την πεποίθηση ότι η αποτυχία είναι το αντίθετο της επιτυχίας. – Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος της επιτυχίας. Η αποτυχία γίνεται επιτυχία όταν μαθαίνουμε από αυτή. Αρκεί να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Αντί να κοιτάς αυτά που χάνεις και πόσο ακόμα έχεις μέχρι να φτάσεις εκεί που θες, επικεντρώσου στο παρόν και πόσο μακριά έχεις φτάσει μέχρι τώρα.

9. Την ένδειξη έλλειψης σεβασμού. – Μερικές φορές πρέπει να σέβεσαι τα συναισθήματα ενός άλλου ανθρώπου ακόμα και αν δε σημαίνουν τίποτα για εσένα, επειδή αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να σημαίνει τα πάντα για αυτούς. Παίρνεις σεβασμό όταν δείχνεις σεβασμό. Έτσι, αντιμετώπισε όλους τους ανθρώπους με ευγένεια και σεβασμό, ακόμα και αυτούς που είναι αγενείς προς εσένα – όχι επειδή είναι καλοί, αλλά επειδή εσύ είσαι καλός.

10. Τους ανθρώπους που θέλουν να γίνεις κάτι άλλο. – Μερικές φορές γινόμαστε πιο δυνατοί όταν κάποιος μας ελευθερώνει και μερικές φορές γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί όταν αφήνουμε κάποιον να φύγει. Είναι καλύτερα να σε μισούνε για κάτι που είσαι, παρά να σε αγαπάνε για κάτι που δεν είσαι. Ποτέ μην αλλάξεις αυτό που είσαι. Να είσαι ο εαυτός σου. Οι άνθρωποι θα σε αγαπήσουν για αυτό και αν δεν το κάνουν, άσε τους να φύγουν.

11. Τους ανθρώπους που έχουν ήδη φύγει. – Δεν υπάρχουν αποτυχημένες σχέσεις, γιατί κάθε άτομο στη ζωή σου έχει ένα μάθημα να σε διδάξει. Μερικές φορές, μπορείς απλά να ξεπεράσεις τους ανθρώπους. Μην προσπαθείς να επιδιορθώσεις αυτό που δεν φτιάχνεται, απλά αποδέξου το και προχώρα παρακάτω. Όταν κάποιος σε αφήνει, είναι σημαντικό να τους απελευθερώσεις συναισθηματικά. Και να ξέρεις ότι δεν είναι το τέλος – είναι μια νέα αρχή. Απλά σημαίνει ότι ο ρόλος τους στη ζωή σου τελείωσε. Η ιστορία σου συνεχίζεται.

dailyarticle.gr
http://antikleidi.com/2014/04/10/11pragmata/ 


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Οριακή διαταραχή προσωπικότητας: αλήθειες και μύθοι

Η οριακή, ή μεταιχμιακή, διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μία σοβαρή ψυχιατρική πάθηση που χαρακτηρίζεται από ασταθείς και θυελλώδεις σχέσεις, αδιαμόρφωτη αίσθηση ταυτότητας, χρόνια αισθήματα κενού και πλήξης, ασταθείς διαθέσεις και σχεδόν ανύπαρκτο έλεγχο της παρορμητικότητας σε τομείς όπως η κατασπατάληση χρημάτων, η κατανάλωση τροφής, οι σεξουαλικές επαφές και η χρήση ουσιών.
Ο φόβος της πραγματικής ή φανταστικής εγκατάλειψης από τα αγαπημένα τους πρόσωπα αποτελεί μία βαθιά ανησυχία για τα άτομα που παρουσιάζουν τη διαταραχή αυτή και συχνά ο φόβος αυτός αποτελεί την αιτία που προκαλεί τις καταστροφικές συμπεριφορές τους. Μάλιστα, ορισμένοι είναι σε θέση να φτάσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια για να αποφύγουν αυτόν τον φόβο, κάνοντας, για παράδειγμα, απόπειρα αυτοκτονίας ή καταφεύγοντας στον αυτοακρωτηριασμό.
Τα πέντε πιο δύσκολα συμπτώματα της οριακής διαταραχής προσωπικότητας είναι τα παρακάτω: 1. Προβλήματα με τις σχέσεις (φόβος εγκατάλειψης, ασταθείς σχέσεις). 2. Ασταθή συναισθήμ…