Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tα συμπτώματα της κακής κυκλοφορίας του αίματοςΗ κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές αιτίες με πιο συχνές την σκλήρυνση των αρτηριών, καθώς και την περιφερική αρτηριακή νόσο.

Μπορείτε πιθανότατα να βιώσετε ορισμένα τυπικά σημάδια και συμπτώματα που σχετίζονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος που συνήθως εμφανίζεται στα χέρια και τα πόδια.

Εάν έχετε συμπτώματα που υποδηλώνουν πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, επειδή η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμα και θάνατο.

Πόνος στο πόδι, καθώς περπατάτε
Ένα συχνό σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας του αίματος είναι ο πόνος ή οι κράμπες των μυών των ποδιών ή του ισχίου, όταν περπατάτε, ανεβαίνετε τη σκάλα ή ασκείτε παρόμοια σωματική δραστηριότητα. Αυτή είναι μια κατάσταση που ονομάζεται διαλείπουσα χωλότητα και είναι σημάδι της περιφερικής αρτηριακής νόσου.

Μούδιασμα και αδυναμία
Εάν αισθάνεστε μούδιασμα ή αδυναμία στα χέρια ή στα πόδια σας, ενώ είστε ενεργοί ή σε κατάσταση ηρεμίας, τότε μπορεί να έχετε χαμηλή κυκλοφορία του αίματος. Εάν αυτά τα συμπτώματα έρθουν ξαφνικά και συνοδεύονται από δυσκολία στην ομιλία ή πτώση στους μύες του προσώπου, μπορεί να έχετε κακή κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο. Η κακή κυκλοφορία στις αρτηρίες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ψυχρότητα και πρήξιμο
Αν αισθάνεστε τα χέρια ή τα κάτω άκρα σας κρύα όλη την ώρα και χωρίς προφανή λόγο, αυτό μπορεί να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος. Η κακή κυκλοφορία μπορεί να παράγει ψυχρότητα στα χέρια ή στα πόδια. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πρήξιμο στα άκρα σας λόγω κακής κυκλοφορίας, κυρίως δε στα πόδια σας.

Πληγές που δεν επουλώνονται
Ένα άλλο σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος, ιδιαίτερα στα πόδια, είναι η παρουσία πληγών στα πόδια που δεν φαίνεται να επουλώνονται. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε λοιμώξεις στα πόδια σας που θεραπεύονται πάρα πολύ αργά. Ακόμα μπορεί να χάνετε τρίχες στα χέρια και τα πόδια σας ή να παρατηρήσετε ότι οι τρίχες των μαλλιών σας μεγαλώνουν πιο αργά από το κανονικό. Εξίσου αργά μπορεί να μεγαλώνουν και τα νύχια σας.

Αλλαγές στο χρώμα δέρματος
Η κακή κυκλοφορία μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο χρώμα του δέρματος στα χέρια και τα πόδια σας. Μπορεί το δέρμα σας να φαίνεται πιο διάφανο ή μπλε εξαιτίας του ότι το αίμα δεν μεταφέρει σωστά το οξυγόνο στα άκρα σας.

Αδύναμος σφυγμός στα πόδια σας
Η κακή κυκλοφορία που μπορεί να οφείλεται σε αρτηριοσκλήρυνση ή περιφερική αρτηριακή νόσο μπορεί να κάνει το σφυγμό σας αδύναμο ή ακόμα και σχεδόν ανύπαρκτο στα πόδια σας. Οταν ο παλμός στα άκρα απουσιάζει ή είναι αδύναμος, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου ή υπάρχει μικρή κυκλοφορία του αίματος σε αυτές τις περιοχές του σώματός σας. Η πιο συχνή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να ελέγξουν το πρόβλημα της ροής του αίματος είναι να ελέγξουν το σφυγμό στο πόδι σας ή στη βουβωνική χώρα.

Πόνος στο στήθος
Εάν αισθάνεστε πόνο στο στήθος ή στηθάγχη, όπως και άλλα συμπτώματα καρδιακής προσβολής, μπορεί να έχετε κακή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες της καρδιάς σας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας άμεσα για να αποτρέψετε ένα δυνητικά απειλητικό για τη ζωή σας ιατρικό πρόβλημα.

Στυτική  δυσλειτουργία
Εάν είστε άνδρας και βιώνετε στυτική δυσλειτουργία, μπορεί αυτό να είναι ένα σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος. Τα προβλήματα στύσης μπορεί να υποδεικνύουν κακή ροή του αίματος προς τη βουβωνική χώρα και τα κάτω άκρα που οφείλονται σε μπλοκάρισμα, απόφραξη ή στένωση των αρτηριών.

http://www.medinova.gr/ta-symptomata-tis-kakis-kykloforias-tou-aimatos/ 
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις στο πρωινό

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι το πρωινό μας, και γιατί. Έχουμε προτείνει συνταγές, ιδέες, συνδυασμούς για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το γεύμα, για να το κάνουμε όσο πιο γευστικό και υγιεινό γίνεται. Υπάρχουν, όμως, μερικά λάθη που εξακολουθούμε να κάνουμε, και μας στοιχίζουν. Ποια είναι αυτά;
Τρώμε πρωινό ''στο πόδι'' Αντί να σηκωθούμε δέκα λεπτά νωρίτερα και να φτιάξουμε το πρωινό μας, κοιμόμαστε λίγο παραπάνω, φεύγουμε από το σπίτι βιαστικά και παίρνουμε κάτι γρήγορο από τον δρόμο. Μία τυρόπιτα, μια μπάρα δημητριακών, ή κάτι σχετικό. Αυτό είναι τεράστιο λάθος—και θα εξακολουθούσε να είναι λάθος, ακόμα κι αν η γρήγορη επιλογή που κάναμε στον δρόμο ήταν πιο υγιεινή. Όσοι κάθονται στο τραπέζι να φάνε το πρωινό τους, μπορούν να φάνε με μεγαλύτερη σύνεση. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές μέσα από έρευνες ότι η ψυχολογία μας παίζει σημαντικό ρόλο στην διατροφή. Επιπλέον, όσο περισσότερο βιαζόμαστε, υπάρχει η πιθανότητα να μην μασάμε το φαγητό μας σωστά, αυ…

Αργή η επούλωση των τραυμάτων τη νύχτα

Μεγαλύτερη κατά 60% είναι η ταχύτητα επούλωσης των τραυμάτων που γίνονται από το πρωί έως το απόγευμα, έναντι των νυχτερινών. Αυτό έδειξε μια βρετανική έρευνα την πρώτη που δείχνει ότι το εσωτερικό «ρολόι» μας ρυθμίζει τη διαδικασία αποκατάστασης των τραυμάτων από τα κύτταρα του δέρματος.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νεντ Χόιλ του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών στο Κέιμπριτζ,ανέφεραν ότι το νέο εύρημα -εφόσον επιβεβαιωθεί με μεγαλύτερες μελέτες- μπορεί να έχει επιπτώσεις στον χρόνο διενέργειας διαφόρων ιατρικών πράξεων όπως οι χειρουργικές επεμβάσεις. Επιπλέον, ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα διευκολύνουν την επούλωση των πληγών.
Το βιολογικό ρολόι ή κιρκάδιος ρυθμός ρυθμίζει σχεδόν κάθε κύτταρο του ανθρωπίνου σώματος, στο πλαίσιο ενός 24ωρου κύκλου, που αφορά τον ύπνο και το ξύπνημα, την έκκριση διαφόρων ορμονών, τον μεταβολισμό κ.α. Προηγούμενα πειράματα σε ζώα και σε εργαστηριακές καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων είχαν …