Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε τον καφέ σας με ζάχαρη και γάλα



Μια νέα έρευνα έρχεται να ταρακουνήσει εκείνους που πίνουν το αγαπημένο τους ρόφημα με γάλα και ζάχαρη. Για να μην μιλήσουμε για κρέμες γάλακτος κλπ.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, όσοι δεν πίνουν τον καφέ τους σκέτο, τείνουν να υιοθετούν πιο ανθυγιεινές συνήθειες, γενικότερα. Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και για όσους πίνουν το τσάι με γάλα ή ζάχαρη.

Τι ακριβώς εννοεί η έρευνα αυτή;
Οι άνθρωποι που προσθέτουν γάλα και ζάχαρη δεν συνυπολογίζουν τα συστατικά αυτά στις θερμίδες που καταναλώνουν, με αποτέλεσμα να μην μειώνουν θερμίδες από άλλα γεύματα όπως το μεσημεριανό ή το βραδινό τους και έτσι, στην περίπτωση μάλιστα που πίνουν πάνω από έναν καφέ την ημέρα, να ξεφεύγουν κατά πολύ από το ημερήσιο όριο πρόσληψης θερμίδων.

Ο καφές είναι η μεγαλύτερη θερμιδική βόμβα
Όπως φαίνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία, πάντως, αυτοί που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι η.. μειοψηφία! Δυο στους τρεις καταναλωτές καφέ επιλέγουν να προσθέσουν σε αυτόν ζάχαρη, γάλα ή κρέμα. Μεγαλύτερη... αντίσταση στη ζάχαρη παρουσιάζουν οι λάτρεις του τσαγιού. Μόλις ένας στους τρεις καταναλωτές τσαγιού προσθέτει μέλι, γάλα, ζάχαρη ή κάποια κρέμα.

Οι θερμίδες που προσλαμβάνει κανείς ανά ημέρα
Αν η δική σας προτίμηση είναι ο μέτριος και γλυκός καφές, τότε γνωρίζετε πως καταναλώνετε καθημερινά 69 θερμίδες περισσότερες από ότι κάποιος που πίνει σκέτο τον καφέ;

Όσοι από την άλλη αγαπάτε το τσάι αλλά δεν μπορείτε να το απολαύσετε παρά μόνο με την παραπάνω συνταγή, εσείς καταναλώνετε 43 θερμίδες περισσότερες καθημερινά από κάποιον που πίνει το τσάι του σκέτο.

Οι κακές συνέπειες για την υγεία για τους λάτρεις των γλυκών και με γάλα ροφημάτων δεν προκύπτουν, όμως, μόνο από αυτή καθεαυτή την προσθήκη των δύο συστατικών στα ροφήματα.

Στην ουσία, η έρευνα σημειώνει ότι οι άνθρωποι που τους αρέσει το ρόφημά τους με γάλα και ζάχαρη, μετατρέπουν τα ροφήματα τους σε επιδόρπιο και καταλήγουν να τρώνε γενικότερα χειρότερα.
Η διατροφή όσων συμμετείχαν στην έρευνα αυτή και έπιναν καφέ με γάλα και ζάχαρη, περιελάμβανε μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών.
Την επόμενη φορά που θα βάλετε κάτι έξτρα στην κούπα σας σκεφτείτε το διπλά!

politis.com
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

ΜΙΣΟΦΩΝΙΑ - Όταν συγκεκριμένοι ήχοι μας τρελλαίνουν!